Om oss

Vi är en familj i Stockholm som kämpade flera år för att få glädjen att få en son i december 2015. Han är vårt mirakel.

Basti är en glädjespridare till alla i sin omgivning och en kille som älskar livet.

Vi jobbade hårt med att få vardagen att fungera med heltidsjobb, hämtning och lämning på förskolan, laga mat, träna och träffa familj och vänner. Den vardagen är ganska tuff att få ihop för oss såväl som för många andra småbarnsfamiljer. Men vi gjorde vårt bästa och har turen att ha familjer som stöttar oss i detta.

På min 35 årsdag i oktober 2017 hände det som inte får hända. Efter att ha lämnat blodprov hos barnläkarmottagningen på förmiddagen och jag hade åkt på konferens med jobbet fick vi ett telefonsamtal som förändrade våra liv totalt.

Blodproven vi lämnat några timmar tidigare tydde på att Basti fått leukemi. Vi fick lämna allt och åka in till Nya Karolinska sjukhusets barnonkologiavdelning, avdelning 12. Efter undersökningar på natten och näst kommande dag kunde de konstatera att Basti hade leukemi (ALL). Vår värld föll samman med detta besked som är alla föräldrars värsta mardröm och som bara händer andra på cancergalor och i reklamen för Barncancerfonden.

Detta besked innebär att vi hastigt rycktes upp från vardagens måsten till ett liv där vi vabbar för allvarligt sjukt barn och Basti ska genomgå en behandling på 2.5 år.

Jag hoppas att ni vill följa vårt maratonlopp som jag kommer skildra här. Jag hoppas kunna göra skillnad på något sätt för de som får eller redan fått besked om barncancer. För att kunna göra skillnad har jag tillsammans med en annan mamma bildat en ideell förening, Ajabajacancer, i mars 2018. Jag hoppas att ni även följer och stödjer Ajabajacancers arbete.

IMG_2291