Mål!

Igår var en väldigt känslofylld dag då tårarna var närvarande hela tiden. Och från att han ringde i klockan tills några timmar efter ville inte tårarna sluta rinna. Sådan lättnad och glädje över att Basti är i mål!

Basti ringer i klockan tillsammans med personalen på avdelning 12 på NKS.

Vi hade först ett möte med läkaren där vi gick igenom vad som väntar framöver med kontroller tills han är 18 år. Till en början kommer det vara tätare kontroller för att sedan bli årliga kontroller för att sedan glesas ut och kanske pausas några år tills tonåren. Han kommer de första tre månaderna att äta medicin som är förebyggande mot en viss typ av lunginflammation och får han feber under dessa månader behöver vi fortfarande ringa till avdelningen. Vi behöver även hålla koll på vattkoppor de första 6 månaderna. Efter tre månader blir det avstämning med sjuksköterska och påfyllnad av vissa vaccinationer. Sedan sa de att om 1,5-2 år kommer de operera bort hans port, om han inte har några besvär av den.

Vi kommer även fortsättningsvis ha en möjlighet att vabba då vi inte kan förvänta sig att Basti ska gå från de få timmarna han gått hittills till full tid. Är en trygghet att veta att vi kan ta det i hans takt men försöka utöka det och se hur han reagerar. Har märkt de veckorna som han varit på förskolan nu så har han blivit väldigt trött av de 3 timmarna på förmiddagen men samtidigt vill han vara där mer. Vi ska testa oss fram helt enkelt för att det ska bli så bra som möjligt för Basti men där vi utmanar honom med vetskapen att vi kan få backa. Är en balansgång hela tiden tills kroppen är mer återställd. Man får inte glömma bort att hans lilla kropp varit hårt utsatt under 2,5 år, men än hälften av hans liv.

Jag vill passa på att tacka alla som följt oss från början men som även kommit in under resans gång. Det betyder verkligen mycket för oss. ❤️

På tisdag vid 8.45 kommer vår familj vara med i Nyhetsmorgon på TV4 för att prata om vår resa med Basti, Basti och Plåstermannen samt plåstra för Barncancer. Inför den intervjun pratade jag med en kvinna igår och då blir det så tydligt för mig vad ni betyder för oss, vad vår positiva inställning betyder och allt vi fått vara med om under den här resan. Det har varit väldigt jobbigt många gånger men vi det positiva som detta inneburit för oss trots allt får vi inte glömma. All tid vi fått med Basti som vi aldrig annars skulle fått och en möjlighet att stanna upp i ekorrshjulet för att se vad vi vill i livet både med vårt familjeliv och arbetsliv. Nu ska vi tillbaka till vardagen och vi hoppas kunna förverkliga våra drömmar.

4 reaktioner på ”Mål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s