Oro för stort bakslag

Ibland är det tvära kast i våra liv vilket skapar en stor oro som är svår att blunda för. Förra veckan hade vi månadssamtal med sjuksköterskan och då vägdes Basti också. Sköterskan konstaterade att han inte gått upp i vikt de senaste 6-7 månaderna trots att han växt på längden. Hon sa att så länge han inte tappar i vikt så är det ok, men att vi behöver ha lite koll. Redan i fredags märker jag skillnad i hans aptit, saker han annars brukar äta blir inte uppätna men tänker att det löser sig eftersom han alltid varit väldigt svår med maten. Även på lördagen vill han inte äta annat än ett äpple och en halv morot. I söndags var vi på akuten med feber utan andra symptom, värdena var bra men ett CRP på 30 som ändå visar på en infektion av något slag. Vi fortsätter att försöka få i honom mat, han får välja själv vad han vill ha men inte ens det funkar och inte heller chips äts som det brukar. Han säger att han vill ha men blir bara något enstaka chips som äts. Såhär fortsätter det och när jag ser honom försöka äta en banan märker jag hur han kämpar, det ser ut som bananen växer i munnen på honom så han får i sig 2 tuggor av banen. På tisdagen och onsdagen har han diarré men när jag ringer till avdelningen säger de att det låter som förstoppning. Vid lunch igår åker vi till avdelningen för att ge lavemang vilket känns som det skonsammaste mot honom då det är mjölk och sirap som används. Vi väger honom innan lavemanget och märker att han gått ner 0,6 kg på en vecka då vågen stannar på 14,6 kg till hans 99 cm. Detta gör mig orolig för jag vill inte att vi ska behöva sätta tillbaka sonden eftersom jag vet hur jobbigt Basti tycker att det är. Först vill inte Basti ligga stilla när sköterskan ska ge lavemanget men efter att jag berättat för honom att han måste för att vi ska försöka undvika sonden så ligger han blixtstilla. Vi får testa en massa olika näringsdrycker för att få i honom näring. På 1,5 timme dricker han ca 1/3 av den drickan trots att jag hela tiden sträcker fram den så han ska dricka. Vi fick även en yoghurt med extra näring, Basti vill inte ha den men jag berättar att han måste äta och visa till imorgon för annars kanske de måste sätta tillbaka slangen. Min älskade lilla kille tillåter då mig att mata honom men jag ser hur han kämpar för att svälja istället för att kräkas upp det. Det funkar med 4 små skedar innan han sa nej. Han verkligen försöker göra allt för att slippa sonden. Vi har fått höra att vi behöver vända trenden med maten det närmsta dygnet för de vill inte riskera att han tappar mer i vikt. Det där halvkilot på hans kropp gör verkligen skillnad märker man när man tar i honom och ser att kroppen börjar se lite lila ut. Efter vi varit på avdelningen och det inte kom ut något särskilt med lavemanget gick vi till lekterapin i två timmar. Den glädjen hos Basti på lekterapin är fantastisk. Man märker hur han försöker ta kontakt med andra barn eftersom han saknar sina vänner på förskolan som han inte varit med de senaste veckorna pga risk för att ett barn bör på vattkoppor. Basti leker med en av pedagogerna ett bra tag och han är så glad. När lekterapin stänger är det inga problem att gå därifrån vilket det annars kan vara men nu litar han på mig att vi kommer tillbaka dit. På vägen ut från sjukhuset säger Basti att han är hungrig, vi stannar vid pressbyrån för en korv vilket han ville ha. Jag känner att nu vänder det, men tyvärr blev det inte så. Han tog två bett på korven under 15 minuter och sedan ville han inte ha mer utan somnade till i vagnen istället. När vi kom hem ville han ha pizza så vi beställde det, allt handlar om att få i honom kalorier så därför får han bestämma vad han vill äta. Det blev någon tugga på pizzaslicen också men inte mer, han ville ha chips istället men inte ens det äter han. Det känns väldigt tungt när man vaknar med vetskapen om att vi inte fick i honom något igår trots att han vet att slangen kommer tillbaka om han inte äter. Blir ett samtal till avdelningen nu på förmiddagen så får vi se vad de säger om vi måste åka in för att försöka ta reda på vad som är fel och om de tycker att slangen ska tillbaka. 💔

2 reaktioner på ”Oro för stort bakslag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s