Gott Nytt År

Igår var sista läkarbesöket för året för Basti. Han tycker att det är rätt roligt med läkarbesök numera då han får leka i väntrummet med alla leksaker, spela spel och piano eller träffa clownerna från Clownmedicin. Har han tur som igår träffar man även andra barn som han lär känna eller känt sedan tidigare. Han busar när vi ska mäta honom och väga honom. Han springer i korridorerna skrattandes vilket skapar leende hos personalen och andra föräldrar medan jag kommer jagandes efter honom. För två år sedan bar jag runt honom på nyårsaftonen i korridorerna för att han hade så ont och skrattet kändes väldigt avlägset. Tyvärr är det nu många nya barn och familjer som är i samma situation som vi var i då. Förhoppningsvis kommer de barnen också springa i korridorerna snart med ett härligt skratt som smittar, men det kan tyvärr ingen lova när det handlar om cancer. Under 2019 är det flera barn,som jag träffat på avdelningen eller där jag träffat föräldrarna, som tyvärr inte längre finns med oss vilket visar hur hemsk denna sjukdom är. Min förhoppning är att 2020 ska bli ett bra år för så många som möjligt ❤️

Läkarbesöket gick bra igår, det visar sig att han växer både på längden och ökar i vikt även om det går sakta. Hans värden var mycket bättre än tidigare så då höjde läkaren medicinerna med förhoppning om att han inte sjunker för mycket i blodvärdena. Hans värden får inte vara för bra utan han ska vara lagom pressad hela tiden för att trötta ut alla cancerceller. Med Bastis värden som åker bergochdalbana känns det svårt att hitta en bra balans, detta påverkas av att han blir sjuk relativt ofta vilket höjer värdena först och sedan sänks de för att kroppen jobbat så hårt.

Idag ska vi reflektera över allt bra vi gjort under 2019 och all kärlek vi gett och fått för att ta med oss de positiva sakerna till 2020. Vi ska jobba framåt med positiva målsättningar för oss som individer och familj med en förhoppning om att vi lämnar cancerbubblan som en starkare familj med mycket bra saker som väntar.

2 reaktioner på ”Gott Nytt År

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s