4 månader

På nyårsafton är det endast 4 månader kvar av de här 2,5 åren som jag jämfört med ett maratonlopp tidigare med toppar och dalar. Det känns som vi börjar närma oss upploppet och då hoppas vi att det går utför hela vägen utan några hinder på vägen. Jag är såklart medveten om att vi är i en period där många är sjuka så vi får bara hålla tummarna för att vi och Basti slipper åka till akuten, men det är kanske att hoppas på för mycket. Under hösten har vi varit på akuten 1-2 gånger per månad då Basti haft feber.

Efter årsskiftet byter Basti förskola igen med en förhoppning om att han ska kunna gå mer än de fåtal timmarna det blivit per vecka under hösten. Det är både hans ork men även sjukdomar hos honom och de andra barnen som gjort att han inte kunnat gå mer. Nu börjar han på en förskola för 4-5 åringar som har mycket färre barn än den han gått på nu, jag hoppas som sagt att det ska innebära att han kan gå lite mer än han gjort. Håll tummarna för att det bli så. Vi märker att alla timmarna som han går på förskolan är så viktiga och han lär sig så mycket hela tiden vilket är fantastiskt. Den viktigaste kunskapen han får är att interagera med andra jämnåriga barn och även att lära sig att man inte alltid kan göra som man vill för det kan påverka andra negativt, som att tex sitta still vid samlingarna för annars stör man de andra barnen som pratar. Jag tyckte det var jobbigt att säga hejdå till hans förskola nu innan jul och självklart fällde jag en tår eller två. Är så otroligt blödig i vissa lägen att det nästan är pinsamt. I andra situationer när jag varit med Basti på sjukhuset och många andra skulle bryta ihop då kan jag ofta bita ihop och sätta på mig en mask, men inte när det gäller situationer då man ska säga hejdå. Att Basti fick en stor kram från ett av barnen när han kom den morgonen med orden ”jag har saknat dig” gjorde inte saken bättre för mina tårar. Barn kan verkligen stärka varandra på ett fint sätt ❤️

När Basti går på förskolan några timmar så jobbar jag de timmarna hemifrån. Jag har sådan tur att min arbetsgivare tillåter det och att jag har arbetsuppgifter som kan göras på distans och utan krav på kontinuitet, för annars skulle det inte vara möjligt i en situation som denna då det är ca 3 timmar åt gången jag jobbar och utan vetskap om jag kan jobba nästa dag förrän på morgonen. Det blir en stress att jobba på det här sättet samtidigt som det är skönt att vara tillbaka i arbetslivet även om jag inte träffar mina kollegor så blir det något tillhörde livet innan Basti blev sjuk. Jag hoppas att det kommer bli fler timmar på jobbet snart och att vi snart är tillbaka till en vardag som liknar den som många andra har med jobb. Jag måste dock under tiden påminna mig om att inte springa in i ekorrhjulet med samma fart som innan Basti blev sjuk. Detta är min stora utmaning framöver att hitta balans med jobb, familj, AjaBajaCancer och egentid. Dessutom släpps boken Basti och Plåstermannen om några veckor vilket kommer innebära lite jobb samtidigt som jag har några nya idéer om böcker som vi får se hur det går med. Så sysslolös kommer jag inte vara framöver.

Även Basti ska börja med aktiviteter under våren och är anmäld till teater. Det ska bli spännande att se hur han reagerar i den miljön och framförallt om han kommer gilla det.

Under våren kommer vi planera för Bastis friskfest den 30 april då han förhoppningsvis tar sina sista cellgifter tillsammans med familj och vänner som varit med oss under detta maraton. Då ska vi fira livet tillsammans innan vi beger oss på en återhämtningsresa som CancerRehabFonden hjälper till att finansiera. Jag tycker att detta ska bli helt fantastiskt att få göra med hela familjen och Basti längtar redan till en vattenpark. Frågan är bara när och vart man ska resa. Vi kan inte räkna med att Basti har kvar skydd från sina vaccinationer och kommer inte få vaccinera om honom förrän 6 månader och 1 år beroende på vilket vaccin det är. Har ni något tips på bra resmål till oss får ni gärna skriva till oss. Vi gillar när det är varmt så man kan sola och bada.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s