Basti och plåstermannen

Tänk att jag har skrivit en barnbok under det här året. En bok jag gjort tillsammans med Kim Virenius och som ges ut av Idus förlag i januari. Jag är stolt över mig själv och samtidigt väldigt nervös vad alla ska tycka när de får boken i sin hand. Boken bygger på verkliga händelser och de flesta karaktärerna är personer i Bastis liv. Detta gör det lite extra nervöst måste jag medge.

Jag hade aldrig haft en tanke på att skriva en bok men efter att ha fått frågan från en i min närhet varför jag inte skriver en bok om Basti tillsammans med Kim, som gjorde den fina bilden som Basti har ovanför sängen med superhjältar, så fick jag mod vid ett tillfälle att fråga honom. Jag skrev ett utkast på ett manus som jag skickade till honom. Han gjorde några exempelbilder och därefter skickade jag allt till flera förlag. Efter ett par månader hörde Idus förlag av sig för de var intresserade av att ge ut vår bok. Det tog lång tid innan jag förstod att det var på riktigt och att det faktiskt skulle bli en bok som andra kan köpa.

Under hösten har jag lärt mig så mycket då allt med att skriva böcker var nytt för mig. Jag har jobbat ihop med fantastiska Märta som hjälpt mig med manuset, hon har fått mig att tänka till och justera till något som jag är väldigt stolt över. Första feedbacken jag fick var att det är väldigt svårt att skriva en barnbok, du måste ta bort mer än hälften och gärna två tredjedelar av orden. Där och då trodde jag aldrig att det skulle bli någon bok och undrade varför jag gett mig in i denna värld.

Efter att manuset var klart ritade Kim de fantastiska bilderna till boken och därefter skickades allt över till förlaget. Nu är boken klar och skickad till tryckeriet. För vår del väntar nu en ny tid där vi hoppas att några vill köpa vår bok. Jag vill även ha en liten fest för att fira boken och hoppas att vi får komma ut till butiker och andra ställen för att berätta om boken. Min förhoppning är att boken ska kunna visa hur en fin kompis kan vara, hur livet på sjukhuset är utan kompisar och att vi alla kan se olika ut. Ni får gärna komma med tips till hur vi kan sprida boken som redan nu går att förhandsbeställa om man vill ha ett signerat exemplar. Är så tacksam över alla som redan nu gjort det.

4 reaktioner på ”Basti och plåstermannen

  1. Det ska bli jättekul att få läsa boken. Jag kommer absoluta att ta med det till jobbet. Vi samtalar ofta med barnen om att alla är olika, lika värda och unika.
    God fortsättning❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s