Vardag

Vår vardag har förändrats lite senaste tiden till det bättre skulle jag säga. Basti är oftare på förskolan, några timmar åt gången, medan jag är hemma och jobbar. Det är fantastiskt att se honom tillsammans med sina kompisar och att han är i en miljö där han mådde väldigt bra innan han blev sjuk. Anledningen till att han inte går så många timmar åt gången är för att han blir väldigt trött. Ofta när vi kommer hem sover eller vilar han på sitt rum och de dagarna han vill leka vill han vara ensam. Min känsla är att det blir mycket intryck på förskolan som gör honom trött och då vill han kunna styra över situationen själv. De dagar han inte varit på förskolan leker han mer än gärna med oss på sitt rum. Favoritleken just nu är Labyrint och det är även det som oftast visas på TVn hemma när Basti väljer program. Varken jag eller Micke tycker det är en särskilt rolig lek då vi inte riktigt förstår vad vi ska göra och Basti blir då arg på oss. Men det är väl en fas som går över med tiden tänker jag eller kommer vi lära oss leken och att uppskatta den.

Idag var vi på NKS för att ta blodprov inför morgondagens läkarbesök. Eftersom det kom väldigt lite blod från ena fingret fick de sticka i ett till. Bästa med det var de dubbla stickpresenterna, blev en spindel och en hund som kanske var en ko. Efter det blev det ett kärt återseende med lekterapin en stund innan det var dags för frisören. Slås varje gång vi är hos frisören hur mycket hans hår växer och att han för två år sedan tappade allt vilket jag tyckte var jobbigt. Men nu tar vi ett steg i taget för att komma tillbaka till en vardag som liknar den innan cancern kom. Tyvärr är vi inte där än märker man när dagens blodprov var sådär. Värdena är pressade trots att man minskade cellgifterna för 2 veckor sedan, men ett värde fick vi inte idag utan det krävs ett nytt prov imorgon i samband med läkarbesöket. Innan Basti skulle sova idag visade tempen 38,2 grader vilket innebar ett samtal till avdelningen, men vi hade turen att få vänta hemma en timme för att se hur det blev med tempen. Efter att timmen passerat smög jag in till Basti som sov för att ta tempen igen och då var febern borta. Det var bara att andas ut och meddela avdelningen detta för att sedan krypa ner i soffan framför en serie för lite avkoppling. Hoppas febern håller sig borta nu så vi slipper extra sjukhusbesök.

5 reaktioner på ”Vardag

    • Ja han trivs verkligen där. Efter nyår ska han byta förskola till en med färre barn som är äldre också för att förhoppningsvis är de mindre sjuka där, men vi får se och Basti vill inte. Jag hoppas det känns bättre för honom när vi hälsat på. ❤️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s