Två år

Tänk att det gått två år sedan livet förändrades brutalt för oss. Två år av smärta, sorg, glädje, oro och kärlek. Vi har lärt känna Basti på ett sätt vi aldrig skulle gjort om han inte blivit sjuk. Det har varit på många bra sätt men samtidigt har vi lärt känna honom i fruktansvärda situationer som inget barn borde behöva gå igenom. När vi för två år sedan skulle fatta olika beslut för att vi kände Basti bäst kände jag mig väldigt osäker för jag hade aldrig behövt se mitt barn uppleva smärta på riktigt tidigare. Nu vet jag hur jag hanterar Basti i bra och dåliga stunder.

Jag har under de här åren förstått hur mycket personalen och barnen på förskolan lär barnen. Vi försöker kompensera för det Basti missat under flera år när hans kompisar är på förskolan. Det är inte lätt av flera anledningar. Jag saknar den pedagogiska kunskapen och ibland även tålamodet som behövs när man ska hantera en 3 åring som inte alltid vill samarbeta. Men vi gör vårt bästa varje dag och jag tycker vi ska vara stolta över varandra även om det i vardagen är svårt att komma ihåg dessa saker.

Under de här åren har jag lärt känna många nya fantastiska människor som kämpar för sina barn och sig själva, sjukhuspersonal som ger sitt allt för barnen och de små superhjältarna som kämpar mot cancern. Tyvärr vinner inte alltid superhjältarna som i filmerna utan lämnar sina familjer med ett enormt tomrum.

Under dessa år har jag gjort mycket som aldrig skulle hänt om Basti inte hade blivit sjuk. Jag har lärt mig massor om hemsidor, sociala medier, intervjuer, marknadsföring, bokföring och en massa fler saker efter att jag och Tove startade AjaBajaCancer. Jag har lärt mig avslappningsövningar genom yoga och förstått vikten av att umgås med andra vuxna. Vi har även utökat familjen med Leo vilket inte skulle varit möjligt tidigare. Dessutom har jag skrivit en barnbok som förhoppningsvis kommer i början av nästa år. Detta trodde jag aldrig för två år sedan när vi fick detta fruktansvärda besked och jag inte såg ljuset i tunneln när jag bar Basti runt runt i korridorerna med droppställningen som pumpade in cellgifter, näring och smärtlindring i hans lilla kropp. Men det vände tillslut och tack vare allas stöd har detta varit möjligt. Sms, telefonsamtal, brev, presenter, insamlingar, barnvakt, hejarop, mina AW, luncher, matlådor och alla som lyssnat mig på har varit min räddning under de här åren. Tack 🙏🏼

Nu har vi sex månader kvar av Bastis behandling och på Valborg hoppas jag att många redan nu skrivit in fest för Basti i sina kalendrar. Då ska vi fira vår superhjälte och vad vi som familj klarat av tillsammans. Men idag ska vi fira mig då denna årsdag även är min födelsedag.

2 reaktioner på ”Två år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s