Livet just nu

När Basti blev sjuk och jag letade efter bloggar undrade jag varför nästan alla slutade skriva efter en tid, ofta när det var mer stabilt för barnet. Jag tänkte då att jag skulle fortsätta skriva under hela Bastis behandling, men så har det inte blivit. Livet kommer i kapp en och orken sinar trots att Basti mår så mycket bättre. Första året gick jag på autopilot trots att jag även gick till psykolog mm men på något sätt var ändå fokuset med full kraft på Basti och det fanns inte utrymme att slappna av på riktigt, blev en slags autopilot som bara gjorde det som behövdes. När han sedan mår bättre märker jag hur jag sakta sakta våga slappna av och då kommer mina egna känslor fram och allt vi tvingats gå igenom måste bearbetas. Men samtidigt som detta sker ser omgivningen en Basti som är hemma och i sociala medier ser ut som vilken 3,5 åring som helst vilket gör att många inte förstår att det då kan bli mycket jobbigare för oss föräldrar och att vi då behöver ett annat stöd. Ibland känns det som att det finns ”krav” på att när Basti verkar må bättre då ska vi leva som en familj utan barncancer. Det många kanske inte riktigt förstår är den ständiga vaksamhet vi lever med då vi aldrig vet när febern slår till och viistället för en mysig dag hemma viste akuten med risk för inläggning. Detta blev tydligt förra helgen när vi var på underbara Tove och Staffans bröllop i skärgården medan Basti var med mina föräldrar, då ca 2 timmar innan vigseln fick jag samtal om att Basti hade 40 graders feber så de skulle in till akuten. Den eftermiddagen och kvällen var mobilen ständigt med och jag kunde inte riktigt fokusera på bröllopet även om jag visste att jag inte kunde göra så mycket eftersom vi ändå bestämde oss för att vara kvar på bröllopet. När det blev tal om misstänkt lunginflammation och röntgen för att sedan läggas in var jag mentalt med honom istället för på bröllopet även om jag verkligen försökte låta bli. Det visade sig sedan att det inte var lunginflammation men han fick antibiotika då crp var relativt högt. Detta är hur livet är nu, en relativt pigg Basti som har massor energi ena stunden för att sedan däcka och sova i flera timmar. Det är en ständigt närvarande oro även om jag jobbar för att hålla den borta så är jag på min vakt väldigt ofta samtidigt som det vi varit med om och tvingats göra mot Basti bearbetas. I allt detta känns det som om det kanske inte är så intressant för andra att läsa och därför har mitt skrivande här inte prioriterats. Samtidigt som det händer massa spännande saker med barnboken som ska ges ut, AjaBajaCancers arbete och planer inför framtiden.

2 reaktioner på ”Livet just nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s