Vardag

Har inte skrivit på länge då det känns som det inte händer så mycket just nu vad det gäller Basti. Behandlingen rullar på med cellgifter hemma, provtagning varannan vecka, sondbyte var tredje vecka och läkarbesök var fjärde vecka vilket gör att vi är på sjukhuset mer eller mindre varje vecka för något även om det oftast inte är så långa besök. Tiderna att anpassa sig till gör att även denna sommar blir ett pussel för att göra allt så bra som möjligt för alla. På Bastis förskola som vi försöker besöka regelbundet går det vattkoppor igen så vi tog ett tidigt sommarlov och hoppas att barnen är friska i augusti istället. Då det blir en ny grupp med ny personal i Bastis grupp kommer vi även ha möte med förskolan igen för att berätta lite om hans situation och behovet av extra stöd som han har i olika situationen.

Något som jag reflekterade över i veckan var att även om jag just nu inte upplever att jag har något intressant att skriva om då vi lever på i vår vardag så kanske det är just nu jag borde skriva. Om de småsakerna som gör att livet ibland känns lite tufft och det som ger glädje. Hur skiljer sig egentligen livet för oss till skillnad från en familj utan cancer eller är det en liknande vardag?

I veckan träffade jag en kille från Skate 4 kids som genom att åka longboard samlar in pengar till Barncancerfonden. Genom vårt samtal blev jag påmind igen om vilken bubbla vi lever i och så många saker i vardagen som vi innan tog förgivna inte längre är det och även alla praktiska frågor som omgivningen kanske inte tänker på men som jag tycker är viktigt att prata om för att vi ska kunna underlätta vardagen för andra familjer som hamnar i liknande situationer. Det är det arbetet som vi försöker göra med AjaBajaCancer.

En reaktion på ”Vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s