Skapa glädje

När livet känns tufft av olika anledningar är det fantastiskt att ha vänner som finns där oavsett om man är glad och full av energi eller när man är låg och bara vill ligga i soffan för att gråten hela tiden är nära. De vänner som finns där utan krav och förväntningar är fantastiska och igår räddade en vän mig ordentligt. Hon lät mig bryta ihop utan några ord om att ta mig samman eller bita ihop. Hon lyssnade och fanns där. Efter det samtalet mådde jag så mycket bättre och jag hoppas att hon vet att jag finns där för henne när det blir omvända energinivåer. Jag tycker det i stunder är svårt att veta vad som gör mig glad och ger positiv energi. Är det vänner, familj, träning, resor, promenader eller en bra kombo av allt? Jag jobbar nu för att försöka hitta sakerna som ger energi och glädje när jag börjar känna att energin är på nedåtgående. Funderar på om jag ska anmäla mig till en kör i höst, inte för att jag kan sjunga men många körer påstår ju att alla kan vara med ändå. Många jag pratat med gillar verkligen att sjunga i körer och att det ger dem glädje.

Igår när Micke kom hem från jobbet ganska sent var Basti fortfarande vaken och då körde vi undan soffbordet och började dansa hemma framför Just Dance på Tv:n, det var helt fantastiskt och gav så mycket glädje både att röra på sig men framförallt att vi alla bara körde och det var så mycket skratt. Hade grannarna sett oss, vilket kanske några gjorde, skulle de nog tro att vi blivit galna. Men vi var nog bara galna av glädje och att släppa loss tillsammans. Så det ska bli ett sätt för mig att skapa energi och glädje. Vad gör ni för att skapa positiv energi i era liv?

Just nu har Basti ett ganska hett temprament när han inte får som han vill, säker på att många 3 åringar har det men att då umgås i stort sett 24 timmar om dygnet tar energi och tror att det är därför även mitt humör pendlar. Basti kan bli så arg om han inte får som han vill, kan vara allt från att inte få glass, inte kan sova eller äta när han vill till att åka till sjukhuset för att sätta sonden. I måndags på sjukhuset när Basti skrek och var så arg för att han ville sova istället för att byta sonden frågade personalen om han gick på kortison för de var inte alls vana att se honom såhär. Fanns inget alternativ till att byta sonden så han fick skrika och när det var dags att sätta sonden var det bara att hålla i honom allt vad jag kunde. Det gick ganska fort men är ändå väldigt jobbigt för honom och mig av olika anledningar. Nu är det tre veckor till nästa sondbyte och fram tills dess hoppas jag att glädjen och den positiva energin är bättre.

En reaktion på ”Skapa glädje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s