Vad är lycka?

 • Hur ska man leva för optimal lycka i livet? Ha en bra balans mellan jobb, familj och fritid? Är det ens möjligt? Vad är egentligen lycka för mig? Tycker det talas ganska mycket i teorin om detta men hur gör man i praktiken? Hur konstigt det än låter så känns det som livet ändå blivit bättre senaste tiden trots Bastis cancer, mediciner, sjukhusbesök och ovissheten om framtiden. Jag får umgås mycket med Basti men hittar ändå hål för att ladda energi med stöd av andras hjälp och jag kan bidra med min vilja att jobba, hjälpa andra och utvecklas med AjaBajaCancer. Det är mycket som kan bli så mycket bättre men att komma ur ekorrhjulet vi levde i och som skulle fortsatt i lång tid framöver om inte Basti blev sjuk var kanske något bra som vi kommer ha nytta av även efter Bastis cancer. Förhoppningsvis kommer det leda till att vi värdesätter vardagen bättre även framöver. Jakten på lyckan som jag inte riktigt kan definiera får inte vara det som hela tiden är främsta drivkraften utan leva med det vi har eller förändra det för att må bättre måste vi försöka göra. Frågan är hur det ska gå att så småningom gå tillbaka till livet med jobb och förskola som är det vanliga livet vi hade innan. Om man inser att det inte är det bäst för just oss, hur vågar man då förändra det när man har barn som måste försörjas oavsett vad? Skulle det vara värt att chansa med vetskapen om att kanske behöva sänka standarden under en tid för att våga utvärdera möjligheter till alternativa liv? Skulle vi våga chansa att ta steget och flytta till värmen som både jag och Micke mår så mycket bättre av? Skulle livet funka utan familj och vänner i närheten? Det finns så många frågor som snurrar när man får tid att fundera och just nu känner mig nöjd med livet men med en vetskap om att det inte är så här vardagen ser ut nu eller när Basti är frisk. Hur många som tvingas stanna upp i livet pga egens eller annans sjukdom eller något annat oväntat fortsätter egentligen livet på samma sätt som man gjorde tidigare?
 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s