Livets vändningar

Livet kan förändras omedelbart utan någon som helst förvarning om vad som väntar. Vi lever i vår vardag som för många är väldigt stressig men genom att fokusera på målen vi satt för en tid framöver hetsar vi igenom livet. Hur många stannar upp och lever här och nu? Jag gjorde det inte innan Basti blev sjuk och även om jag själv tycker jag blivit bättre sitter jag ofta med telefonen för att kolla sociala medier, jag planerar vad jag ska göra senare i livet och har drömmar om en fin framtid. Jag skjuter upp en hel del möten med personer jag gillar för att det inte finns tid, trots att tiden vi har just nu är den enda vi kan vara säkra på.

Jag läser om många saker som drabbar andra människor som jag inte känner och tänker att det händer inte mig. Men trots detta blev Basti sjuk och hela vårt liv förändrades genom ett telefonsamtal. Jag har flera vänner vars anhöriga och vänner drabbats av cancer och andra sjukdomar där deras liv också förändrades omedelbart vid ett besked från en läkare eller genom att de hittades avsvimmade av någon annan. Igår fick jag höra om en väns vän som tillsynes frisk fallit ihop och framtiden är oviss. Detta är fruktansvärt och obeskrivligt, mina tankar går till familjen och anhöriga. Det är något som man läser om i tidningen händer vid idrottsutövning eller liknande. Att något sådant kan hända någon så nära mig, även om jag inte vet vem personen är, får mig att än en gång försöka leva livet här och nu. Det händer inte bara andra med olyckor, sjukdomar och plötslig död utan det kan faktiskt drabba mig och alla jag håller kär. Det är absolut inget jag vill men allt kan vi inte styra eller bestämma över i förskott. Utan det enda vi faktiskt kan göra är att se över våra liv, leva här och nu så mycket det går och försöka att inte skjuta upp saker till morgondagen om de går att genomföra nu. Det tänker i vart fall jag försöka leva efter.

3 reaktioner på ”Livets vändningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s