Fotspår

Vilka fotspår lämnar jag efter mig och hur uppfattas jag av andra? Båda dessa frågor måste jag lära mig att hantera bättre genom att vara ärlig mot mig själv och inse att det har ingen betydelse. Det viktigaste är hur jag själv mår på in- och utsidan för att kunna fokusera på sådant som får mig att må bra även när världen rasar. Att våga vara ärlig mot sig själv i med- och motgångar är inte alltid lätt men nödvändigt för att på sikt må så bra som möjligt tror jag. Hemma finns det sällan tid, eller rättare sagt jag ger mig inte tid, för att bearbeta det som varit och som är. Detta gäller både livet med Basti sedan han blev sjuk och vad jag tidigare varit med om. Mycket som hänt i livet är sådant jag aldrig önskade någon och inte kunde förutse när jag var yngre. Såklart har även mycket positivt hänt i livet och det gäller att finna om det finns saker jag kan göra mer av för att må bättre hela tiden.

Jag har väldigt lätt att se alla andras framgångar, potential och kompetenser som jag blir imponerad över. Modet de har som startar eget, flyttar utomlands för att följa sina drömmar, fokuserar på familjen genom att ge barnen en massa intressanta och roliga saker som utvecklar dem, de som verkligen tar hand om sin kropp och de som verkligen vårdar sina relationer med nära och kära. De flesta av dessa människor tror jag inte vet hur mycket jag och andra beundrar dem. När jag berättar för Micke om detta brukar han titta på mig och utbrista ”Men Ellinor, titta på alla bra saker du har gjort och gör i livet för andra och dig”. Visst är det lite tråkigt att det ofta är så lätt att fastna i allt bra alla andra gör samtidigt som jag fastnar i allt dåligt jag själv gör. Jag har väldigt lätt att se allt jag borde göra istället för det jag faktiskt gör, även om jag blivit bättre på det. Jag vågar chansa mer och ta mig för mer av sådant jag gillar i livet och är duktig på. Men att bara våga reflektera över hur saker i livet påverkar mig och min familj är så otroligt värdefullt har jag märkt och sätter igång massor av tankar.

Det som jag stör mig mest på i livet just nu är nog min kropp. Jag vet att i den världen vi lever i så påverkas vi av hur många upplever att vi ”borde” se ut, men jag känner att min kropp börjar bli gammal vilket jag måste försöka stoppa. Jag måste försöka att komma igång med mer rörelser för att på så sätt få mer energi till annat och för att jag ska känna mig mer nöjd. Det är dock så lätt att skjuta det på framtiden och komma med ursäkter ”inte idag, men imorgon då ska jag..” när nästa dag kommer upprepar sig samma visa och plötsligt har ett år till passerat. Jag vet att jag mår bra av att röra på mig och träna men ändå prioriteras inte detta. Jag ska försöka att inte sätta för höga mål utan ha låga krav på mig själv bara för att komma igång. Jag hoppas detta gör skillnad. Är det någon som har tips på vad som får er att må bra eller hur ni kommit igång med träning för att skapa nya vanor ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s