Extra vän

Att jag väldigt tidigt i Bastis behandling fick kontakt med Tove har varit en räddning för mig många gånger när frågor uppstått som är svåra för andra än någon som själv upplevt situationen att besvara. Det har handlat om allt från biverkningar och reaktioner på mediciner till hur man hantera relationen till sin partner och omgivning. Stora och små frågor som blandats med varandra i en enda röra och där svaren ibland inte är givna men med förståelse och vetskap om hur det varit för dem i samma situation har jag fått ”rätt” perspektiv på vardagen. Ingens familjs resa med barncancer är den andra lik hela tiden men vi kan ändå finnas där för varandra. Min förhoppning är att vår relation även gett Tove något positivt.

När Basti blev sjuk la jag upp i gruppen Heja Livet på Facebook om vår situation och fick då kontakt med Tove. Jag letade även efter konton på Instagram för att finna personer i samma situation och pratade givetvis med några föräldrar på avdelningen. Jag har dock märkt att i vissa fall är det lättare att skriva än prata öga mot öga med någon om dessa saker vi går igenom. Jag skulle vilja att den här processen blir mer lättillgänglig för föräldrar vars barn drabbas av cancer så att de slipper leta aktivt själva efter en annan förälder som kan bli en extra vän. Jag skulle gärna vara ett stöd för en annan förälder i en situation när världen förändras och vet att flera vill dela med sig av sina erfarenheter. Det är med anledning av det som AjaBajaCancer dragit igång ett projekt för att försöka knyta dessa kontakter mellan föräldrar vilket jag hoppas kommer underlätta för många. Om du som läser detta vill vara en extra vän hör av dig till AjaBajaCancer.

En reaktion på ”Extra vän

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s