Trygghet

Vi ligger i sängen och Basti ska sova. ”Mamma, jag är ledsen, jätte ledsen..” ”Vill du sova närmare mig? ””Ja mamma, mycket bättre” Han kommer så nära han bara kan och jag känner hur han lugnar ner sig, slappnar av och andas lugnare när vi ligger nära nära. Att kunna ge den tryggheten till en annan människa är en obeskrivlig känsla som jag är så tacksam för att få uppleva. Jag och Micke är hans trygghet i livet tillsammans med alla andra runt honom som älskar honom. Det är häftigt att se att han kan vara med andra vuxna som han känner utan att bli orolig om vi inte är där. Han har det väldigt bra med andra och får uppleva nya saker och sätt att tackla världen på än våra sätt. Han vet också att även om vi inte fysiskt alltid är tillsammans finns vi där för honom och kommer snart tillbaka. Jag hoppas han tar med sig all lärdom av oss alla och fortsätter vara en trygg kille som är nyfiken på livet tillsammans med sin omgivning.

Att vi vågat ”släppa taget” sedan han var liten och låtit andra vara barnvakt redan sedan han var liten har varit en enorm fördel för oss sedan Basti blev sjuk. Det har gett oss möjligheten att låta andra vara med honom på sjukhuset och hemma för att vi som föräldrar ska få en möjlighet att samla energi tillsammans i denna tuffa situation. Leva med ett cancersjukt barn tar mycket på relationen som redan innan han blev sjuk påverkades av omställningen med barn. Jag har flera gånger skrivit om hur viktiga dessa stunder är för oss och jag tror att många andra föräldrar delar min uppfattning. Ett cancersjukt barn innebär ofta att familjen splittras på så sätt att man inte kan vara tillsammans alla på sjukhuset hela tiden, i vart fall i Stockholm är det endast en vuxen som får sova med barnet. I vårt fall har det även inneburit att Basti inte längre vill sova ensam som han alltid ville tidigare. Jag är tacksam för den hjälpen vi får och hoppas andra oavsett om deras barn är sjuka eller friska ta möjligheten till egen tid för föräldrarna när det erbjuds, oavsett om det innebär några timmar eller något dygn. Vi måste vara rädda om alla relationer, den till våra barn, våra partners och oss själva för att orka med den hektiska vardag vi lever i.

2 reaktioner på ”Trygghet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s