Vad är viktigt?

Livet är märkligt ibland. Från en stressig vardag med ekorrhjulet till ett passivt liv på sjukhuset till ett mer aktivt liv med mer sociala kontakter. Det senaste året har jag flera gånger haft tid att reflektera över livet och vad som faktiskt är viktigt för mig. Att umgås med vänner, familj och våga inleda nya sociala kontakter har blivit allt viktigare för mig. Nu är jag inte längre rädd för att gå till en AW trots om jag inte med säkerhet vet att någon annan kommer eller träffa nya människor på en fika. Detta är saker jag aldrig skulle gjort innan Basti blev sjuk. Inte heller Bastis skrik i huvudentrén på NKS skrämde mig igår utan jag stod på mig att han skulle äta korv innan bulle och folk fick ge oss sina blickar, de flesta har varit i situationen med skrikande barn och vet att om man blir arg, stressad eller irriterad blir barnet bara värre. Jag är tacksam över dessa insikter om livet och att jag vågar utmana mig själv för det berikar livet på ett väldigt bra sätt och fyller på med energi.

Igår inledde vi dagen med möte där Basti sov stora delar innan han började tapetsera lokalen med företagets klistermärken. Därefter blev det blodprov på sjukhuset och lekterapin. Att se Basti leka i en miljö som liknar förskolan betyder mycket för honom och mig. Min förhoppning är att han inom några veckor ska kunna vara på sin förskola några timmar om dagen. Jag märker att även om det är full rulle på honom några timmar så måste han sedan vila för att ladda ny energi i flera timmar, men det är bara att anpassa livet efter hans förutsättningar och ofta passar jag på att gå en runda med Leo när Basti ändå sover. Ibland blir vardagen dock nästan mer intensiv än tidigare då jag så ofta som möjligt även jobbar med olika frågor för AjaBajaCancer så vila får man göra någon annan gång.

2 reaktioner på ”Vad är viktigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s