Livet hemma

Jag älskar Basti över allt annat och han är en fantastisk kille på alla sätt. Tänker att det är bra att inleda med det så inte någon missuppfattar eller tolkar resten av texten på något annat sätt.

Jag har varit hemma med Basti på heltid sedan november och dessförinnan mer eller mindre på heltid sedan 26 oktober 2017 och det tar på mina krafter. Vi vaknar tillsammans, leker, äter mat och sover tillsammans i stort sett dygnet runt. Visst hittar vi på saker och dagarna bara försvinner men oftast är vi tillsammans. Jag vet att det finns de som väljer att leva så och de som önskar att de kunde vara hemma på heltid med sina barn. Jag vet att när man får bebis så blir livet så, men det är något helt annat än att vara hemma med en cancersjuk treåring. Jag vet även att jag inte har valt den här situationen själv.

Tidigare har jag inte uppskattat kollegor, fikapauser och luncher på samma sätt även om jag alltid prioriterat det men inte medvetet förstått vad det innebär för mitt mående. Att få tid med andra vuxna i ett sammanhang där jag är mig själv är otroligt viktigt och jag kanske har ett större behov av det än andra, men jag saknar verkligen den vardagen och kamratskapen nu när jag är hemma. Få pauser från vardagslivet hemma för att samla energi till familjen på samma sätt som när jag umgås med familjen samlar energi till jobbet, den kombinationen och balansen i livet ger mig de bästa förutsättningarna för välmående. Men just nu är inte det ett möjligt sätt att leva livet på för mig.

All tid jag kommer iväg själv eller tillsammans med Micke utan Basti är verkligen värdefull för att samla ny energi och utan allas hjälp vet jag inte vad vi hade gjort. Det blir dock något helt annat än med de naturliga andningshålen i jobbet. Jag hoppas alla ni som läser hittar balansen i livet och tar tillvara på de sakerna som ger er energi.

En reaktion på ”Livet hemma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s