Hemsjukvård

Jag är väldigt tacksam över att SABH (hemsjukvården) kan komma hem till oss varje kväll fram till och med fredag. Även om de kommer efter 22 och ibland närmare midnatt blir Basti överlycklig när de kommer. Det kommer alltid två personer för att ge honom hans antibiotika och ibland även för att ta blodprover. De kommer antagligen även byta nålen eftersom den inte kan sitta till fredag kväll då den redan nu suttit en vecka idag. På torsdag eller fredag kommer de även hjälpa oss att byta sonden så vi slipper att åka till sjukhuset som annars var planerat på fredag men när vi är inskrivna hos SABH kan de hjälpa oss istället. Planen är att vi ska försöka använda lustgas om han förstår hur det fungerar för att på det sättet minska hans obehag vid bytet.

Varje kväll de kommit hittills har Basti velat låna ”snöbollar” (bomullsbollar man sätter längst ut på slangen från porten för att den inte ska skava) och så har de snöbollskrig. Personalen är fantastisk och bjuder på sig själva. De är flexibla så Basti får bestämma vart i lägenheten han vill få sin medicin och de leker med honom samtidigt som de gör det som de ska vilket bara skapar positiva minnen för Basti. Vet att jag även för ett år sedan var imponerad av dem och det är jag verkligen fortfarande. Det är så fantastiskt förmånligt att inte behöva vara kvar eller åka fram och tillbaka till sjukhuset varje dag i 10 dagar för att ge medicin.

Vi hade tur som fick komma hem i tisdags innan Micke skulle åka iväg och jobba. På detta sätt slapp vi ordna hundvakt, vilket vi skulle löst tack vare fantastiska personer i vår närhet men skönt att inte behöva använda dem vid detta tillfälle.

Jag och Basti har även haft tur när Micke varit borta att vi haft flera personer på besök vilket gett nya intryck och avbrott från att bara vara vi. I onsdags hjälpte Basti till och laga mat tills hans äldsta kusin kom förbi för en myskväll. Dagen efter kom mormor och morfar upp för att mysa och busa. Är väldigt tacksam över att de kommer upp så ofta de kan och även om man inte gör något särskilt är det skönt när de är här. Den här gången kunde jag även passa på att komma iväg till min månads AW för personer jag träffat genom jobb och skola, de stunderna betyder mycket för mig. Oavsett hur många eller få som kommer är det olika människor som i vart fall delvis kommer för att träffa mig och att bara få vara jag i ett vuxet sammanhang saknar jag ofta när jag nu varit hemma med Basti sedan början av november på heltid.

4 reaktioner på ”Hemsjukvård

  1. Vad härligt att det finns sådant som hemsjukvård och att de är så proffsiga. Bra att ni fått besök också och att du fått lite egen tid. ❤️❤️❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s