Foton skapar minnen

Tänk när Basti blir äldre och vill titta på kort från när han var liten. Då kommer det att finnas många bilder men under lång tid är han sjuk och har en stor tejpbit på ena kinden. Han kommer ha några år i sitt album som skiljer sig rejält från de flesta barns. Hans första år gjorde vi fotokalendrar med bilder på Basti i julklapp men i år gick det inte. Jag vill inte ha en kalender på väggen med kort som påminner om 2018 då han var väldigt sjuk. Är det konstigt?

Alla minnen som kommer fram när jag kollar på foton från hans liv är såklart fina men många även hemska och får det att knyta sig rejält i min mage. Tänk att min lilla älskade son är tvungen att gå igenom så mycket som inget barn borde göra. För två år sedan skolades han in på förskolan och jag minns hur jag första dagen tyckte att det var jobbigt att han inte kunde sova tillsammans med de andra barnen. Jag trodde aldrig att det skulle gå men bara efter några dagar hade han fallit för grupptrycket och gjorde som sina kompisar. Det är skönt att jag inte då visste att efter ca nio månader så skulle mitt stora problem vara det omvända nämligen att han sov väldigt mycket mer än sina kompisar istället. Det senare problemet visade sig vara så mycket värre än att han inte sov på inskolningen men det visste jag inte då. Att se tillbaka ger mig perspektiv på livet för även om det är tufft nu och lättare för två år sedan så har tiden däremellan varit väldigt jobbig och skulle någon berätta för mig då för två år sedan vad som väntade mig hade jag nog aldrig trott att vi skulle klara det. Men när vi måste biter vi ihop, samarbetar och tar hjälp av andra för framåt måste vi med vår lille kämpe. Förhoppningsvis blir kommande år bättre och att de jobbigaste minnena för mig suddas ut när jag ser bilderna framöver. Jag vill såklart kunna ge Basti en bra barndom med många fina minnen och hoppas innerligt att han inte minns allt han tvingas gå igenom pga cancern.

2 reaktioner på ”Foton skapar minnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s