Akuten igen..

Vi lyckades inte hålla oss hemma under denna feberperioden heller. Var exakt 14 dagar sedan vi var på akuten senast och nu var vi där igen. Väntrummet var helt fullt av barn i olika åldrar som var sjuka och oroliga föräldrar, då var klockan efter 22 en söndag. Jag läste en artikel av en läkare på en barnmottagning att i dessa sjukdomstider är det väldigt många föräldrar som tar sitt barn till akuten när det kanske inte behövs mitt i natten utan att det skulle räcka att åka till vårdcentralen på morgonen men oron är för stor så då åker man ändå in till akuten. Vi har ”turen” att slippa vänta i väntrummet med alla smittor då vi är föranmälda och därmed får ta en lapp för de som ska prioriteras. Igår när det var vår tur gick en mamma före oss till luckan och blev förvånad när vi med ett så stort barn fick gå före alla andra eftersom de tidigare tagit nummerna i ordning. Men hon bad om ursäkt när vi hade anmält oss så det var ingen fara men jag förstår frustration från de i väntrummet när vi ”glider förbi” kön och de väntat så länge. Jag önskade att vi slapp åka via akuten när Basti blev sjuk men nu är systemet sådant.

Provsvaren gav inget igår varför läkaren ville ta nya prover, bla för influensa och RS. Något av proverna togs genom att sticka in en sug i näsan på honom vilket såklart var väldigt obehagligt och kanske lite extra för Basti som är väldigt rädd om sin näsa efter alla sondbyten. Men klockan ett i natt fixade vi både nålsättning och provet i näsan. De satte in dropp för att han fått i sig dåligt med vätska och sedan blev vi transporterade till våning 9. Tidigare på kvällen hade jag pratat med några mammor om bl.a. sängskåp som de har på de flesta avdelningar men inte på avdelning 12. De skojade och sa att de var som ”tempurmadrasser” för när man lagt sig ner kommer man inte riktigt ur det läget. Jag hade aldrig sovit i en sådan säng men den här kvällen, några timmar efter vi pratat om det, var det min tur att testa och jag förstår vad de menar. Jag är tacksam över att det bara blev en natt där och att de på ”vår avdelning 12” har riktiga sängar även för föräldrarna eftersom vi ofta har långa vårdtider under behandling.

Efter en natt där nere med mindre sömn än vanligt fick vi åka upp till avdelning 12. Basti var så trött att han sov trots att jag lyfte över honom till den nya sängen. Visst är det ändå lite märkligt att jag inte lärt mig när vi måste stanna kvar på sjukhuset och när vi får åka hem. För två veckor sedan kändes det som vi skulle bli kvar medan denna gång kändes det som vi skulle få åka hem direkt, men blev helt tvärtom. Det är väl för att den här gången har han högfeber som kommer och går utan att vi egentligen har en orsak till det medan tidigare har han visat att han är förkyld på olika sätt. Nu hoppas vi att dagens prover gett bra svar så att vi får åka hem idag. Håll tummarna för det.

2 reaktioner på ”Akuten igen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s