”Du är allt”

Städar lägenheten med lugn musik i högtalarna när ”Du är allt” börjar spelas. Denna låt överraskade jag Micke med när vi gifte oss så när den spelades började minnena från den dagen komma fram vilket värmer i hjärtat. Jag lyssnar på texten, som jag gjort så många gånger förr, men den här gången fastnar jag på orden ”är att framtiden är vår”. När vi stod där för drygt fem år sedan var det inte den här framtiden jag föreställde mig. Jag har dock lärt mig att livet är inte spikrakt och det som jag såg framför mig den dagen kommer om vi fortsätter jobba och vårdar vår kärlek, relation och livet tillsammans.

Det finns dagar då allt känns väldigt hopplöst och då jag bara vill vakna ur denna mardröm men sedan kommer dagar då jag ändå inser att vi måste tänka positivt och se allt detta ändå har gett oss. Genom sociala medier och arbetet med AjaBajaCancer har jag kommit i kontakt med väldigt många familjer som lever med barncancer i olika former och med olika förutsättningar. Kontakten med dessa personer ger mig perspektiv på livet och förmågan att värdesätta det vi har, det finns alltid de som har det så mycket värre. Att kunna hjälpa några av familjerna med presentkort på mat känns väldigt bra och framöver hoppas jag att det kommer bli så mycket mer. Det känns även viktigt att lyfta fram hur vardagen kan se ut med barncancer för olika familjer och vilka utmaningar man ställs inför samt hur det påverkar hela familjen. Om du som läser detta lever med barncancer och vill berätta för mig hur ni har det får ni gärna maila till ellinor@ajabajacancer.se. Jag hoppas att fleras berättelser om livet med barncancer kan hjälpa andra att få perspektiv på livet samt kanske bidrar till att flera vill stödja vårt arbete.

Att Basti är ensam barn i vår familj har både sina för- och nackdelar nu när han är sjuk. Fördelarna är att han får all vår uppmärksamhet och vi kan styra vårt liv efter Basti medan nackdelarna är att han inte har någon att leka med då vi är hemma så mycket. Idag var vi på lekterapin efter läkarbesök och byte av sond. Han tyckte det var så roligt att leka att han inte ville åka hem. De timmarna med miljöombyte idag på förmiddagen resulterade i att vi inte ens hann till bussen innan han somnade och sov i 3,5 timmar. Efter en promenad med Leo och bus i hundrastgården medan Basti sov kunde jag städa här hemma. Känns som det inte var så längesedan jag städade sist men ändå var det så skitigt och jag skulle kunna göra så mycket mer om jag bara orkat och Basti inte vaknat eftersom han gärna vill hjälpa till och ibland förstöra när jag fixar. Hade varit skönt ibland om någon annan kunde ta hand om städningen så det blev ordentligt gjort eftersom vi är hemma så mycket och då både smutsar ner mer än om vi jobbat och varit på förskolan samt får mer tid att se eländet. Förhoppningsvis kan vi ordna det när vi så småningom jobbar båda två och Basti är på förskolan.

2 reaktioner på ””Du är allt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s