Akuten och feber

I fredags började Basti hosta men febern höll sig borta och vi hoppades att den skulle göra det hela tiden men i söndags kväll kom den oinbjudna febern. Vid första samtalet med läkaren på avdelningen tyckte han att vi kunde stanna hemma och ge honom alvedon då hans senaste prover var helt ok. Efter att alvedonen fick verka kom febern tillbaka när han somnat och var över 39 grader igen. Då var det bara att ringa avdelningen igen som tyckte att vi skulle åka in till akuten. Det var bara att klä på sig och väcka Basti för att klä på honom kläder samt packa en väska medan vi väntade på taxin. Kändes så dumt när han väl somnat att rycka upp honom men tänk om något skulle hända med honom om vi inte åkt in, går inte att chansa när det handlar om det mest värdefulla vi har.

Vi möttes av en helt full barnakut, trots att klockan var efter 23. Det var både mindre och äldre barn som väntade på sin tur tillsammans med sina oroliga anhöriga. Vi fick ta en nummerlapp för barn under 3 månader då vi var föranmälda från avdelningen och efter några snabba kontroller fick vi ett rum. Vid det här laget var Basti ganska pigg och ville inte alls vila vilket jag tyckte var mer passande. Han tvingades återigen ligga på mig på britsen medan de tvättade vid porten för att sedan kunna sätta nålen, jag som önskade att vi inte skulle behöva göra det så många fler gånger efter sista intravenösa behandlingen. Han skrek och grät för han ville inte alls att de skulle sätta nålen, men han var tvungen så jag höll fast med stadigt tag över armar och huvud. Tänk vad vi tvingats lära oss under den här resan, hur man håller fast sitt barn på bästa sätt mot sin och barnets vilja. Men är bara att göra för oss alla, för nålen måste dit.

Efter att proverna var tagna blev det en väntan och då hade hans alvedon gett verkan igen så Basti blåste såpbubblor och spanade ut i korridorerna. Vill inte att han lämnar rummet och riskerar att bli smittad av något annat. Någon timme senare kom läkaren in och berättade om provresultaten som visade att han inte var neutropen och crp (sänkan) var lite förhöjd men inget som inte kunde förklaras av hostan och febern. Eftersom vi skulle på återbesök till vår avdelning på onsdag bestämde läkaren att vi fick åka hem igen. Så vid tretiden kunde vi återigen lägga Basti i sin säng för att sova.

När han vaknade igår hade han över 39 graders feber igen men gav alvedon och efter det har febern hållit sig borta. Han hostar så att han nästan kräks och vill inte äta men dricker endel mjölk samt att jag kan ge extra vätska i sonden på honom. Morgondagens läkarbesök med månadskontroll och byte av sond blev framflyttat till fredag så hoppas vi att han mår bättre tills dess.

6 reaktioner på ”Akuten och feber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s