En jobbig dag

Vissa dagar känns det som allt som kan gå fel gör det. Idag var en sådan dag. Började med att min planering för morgondagen med Leo som skulle med Micke på jobbet och Basti som ska vara med farmor sprack när Micke fick besked om att åka till Finland ikväll. Nu löser det sig tack vare Bastis farmor men innan pusselbitarna fallit på plats blev jag stressad då jag imorgon har många olika saker att fixa. Är så typiskt att det är just den dagen som Micke måste åka iväg.

Jag har suttit och fixat med AjaBajaCancer stora delar av dagen medan Basti vilat. Han känns lite trött och blir snabbt gnällig, är antagligen en kombination av åldern och behandlingen. Tyvärr hinner jag inte så mycket som jag önskat.

Därefter får jag för mig att jag ska städa och byta lakan mm för att sedan gå och handla trots att jag redan är ganska trött. Jag tänkte att det var ett bra tillfälle för Leo att träna på att vara ensam hemma eftersom jag inte skulle handla så mycket. Leo skäller stötvis men jag går därifrån med Basti i vagnen, ut i snön. När vi handlat det vi skulle ha ser jag hur mannen i andra kassan glömt plånboken och känner att min plånbok är i fickan. När jag sedan ska betala visar det sig att mitt kort inte fungerar, hade fått ett nytt igår. Jag testade flera gånger och med signaturer och bytte kassa utan framgång. Istället går jag därifrån till bankomaten för att testa där medan Basti skriker efter sin smoothie och att det snöar. Inte heller i bankomaten fungerar kortet. Stressad av Basti och att Leo är ensam samt hur pinsamt det är att inte kunna betala när jag handlat springer jag hem i snön med Basti i vagnen som skriker efter smoothies. Väl hemma hämtar jag ett annat kort och springer tillbaka till affären och betalar mina varor samtidigt som jag skäms och är stressad över Leo. När jag kom hem uppträdde Leo som jag varit borta flera timmar eller dagar samtidigt som jag ringde banken för att se vad som hänt med mitt kort. Efter en halvtimme i kö fick jag redan på att jag klippt fel kort.

Eftersom vi sköt på att duscha Basti både i förrgår och igår var jag idag tvungen att duscha honom, brukar vara Micke som gör det. Trots Bastis protester och skrik fick jag in honom i duschen tillslut. Hoppas han snart börjar att uppskatta att duscha så vi slapp denna kamp varje gång för det går ju ganska snabbt om han bara samarbetar.

När klockan blev 21 och jag för första gången idag kunde sätta mig i soffan märker jag hur trött jag är. Nu håller jag tummarna för att Basti somnar relativt tidigt och att morgondagen flyter på 😊

2 reaktioner på ”En jobbig dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s