Tillsammans mot cancer

Livet vänds upp och ner vid ett cancerbesked för den drabbade och dennes anhöriga oavsett ålder på den drabbade. En av tre drabbas av cancer någon gång under livet. Tidigare tänkte jag att det mest var äldre men efter att Basti blev sjuk har jag insett att så inte är fallet. Förra året var vi på sjukhuset när jag tittade på Tillsammans mot cancern och berördes av alla berättelser, både för dem som överlevt och de som tyvärr inte längre finns kvar här.

Trots att vi lever i en vardag där jag varje dag ger Basti cellgifter har jag ibland svårt att se att han har cancer på det sättet. Det är svårt att förklara och det är klart att det är väldigt tufft att leva med cancer men vi har en god prognos för Basti så alternativet att det inte skulle gå bra har aldrig slagit mig och därmed känns det bättre. Men självklart kan jag en dag som denna verkligen känna på ett annat sätt med de som är på galan, några av dem följer jag i sociala medier och även träffat.

Jag hoppas verkligen forskningen går framåt för både barn och vuxna som drabbas av cancer. Många säger att det känns värre när ett barm drabbas för de har hela livet framför sig men tänk hur många en vuxen lämnar bakom sig när de drabbas eller hur många barn som måste växa upp mycket snabbare än vad man önskar för att deras föräldrar kämpar mot cancern. Oavsett ålder är cancer vidrig och tillsammans kan vi göra skillnad ❤️

2 reaktioner på ”Tillsammans mot cancer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s