2018

Ett år som inleddes på sjukhuset är nu förbi. Ett år då Basti hade många tuffa behandlingar på sjukhuset, mycket smärta, hjälp av hemsjukvården i ett par månader för att få i sig näring och på slutet även någon vecka med sämre värden och feber som gjorde att vi blev inlagda och fick åka ambulans. Det har varit stunder vid nålsättning och byte av sond som varit fruktansvärt jobbiga framförallt för Basti men även för mig då jag måste vara lugn i en situation när Basti ber mig få dem att sluta och jag egentligen bara vill gå därifrån med honom. Som tur var är vi ganska duktiga på att förtränga dessa saker och påminns oftast bara vid samtal eller när minnen dyker upp på Facebook. Men på något sätt bör vi hantera detta för att inte få ännu mer bakslag framöver.

Det jag minns mest från 2018 är alla fina möten för mig, Basti och Mikael med människor som bryr sig om oss och hjälper oss på olika sätt. Endel är nya vänner och andra har funnits där hela tiden. Vi har varit på Skansen, Kolmården, lekland, dinosaurie show, ishockey, landet och mycket mer och genom det fått väldigt många nya fina minnen tillsammans.

I slutet av februari fick jag även en idé om att jag ville göra skillnad för familjer i samma situation som oss som lever med barncancer. Barncancerfonden gör ett fantastiskt arbete men jag ville komplettera deras arbete. Efter ett inlägg i sociala medier föddes då AjaBajaCancer som jag och Tove bildat i detta syfte. Vi var väldigt optimistiska till en början och hade hårt tidsschema då vi inte riktigt förstod hur lång tid allt tar och svårigheterna med att hinna med då vi är hemma med våra barn samtidigt. Men trots detta har vi hunnit med en hel del och efter sommaren fick vi även hjälp av Katties som är en enorm tillgång och kraft i vårt arbete. Nu siktar vi mot 2019 och hoppas kunna göra ännu mer för familjerna på olika sätt. Är väldigt tacksam för allt stöd av alla för utan er hade det inte varit möjligt.

Under året har även mitt mående pendlat och relationen till Micke prövats då situationen vi befinner oss i är väldigt jobbig på olika sätt. Vi har ändå försökt hitta stunder för oss själva, vilket vi nog behöver ännu mer av under 2019, vilket gett vår relation energi och kärlek. Jag har gått på yoga, haft läkar- och psykologkontakt för att hantera livet som var extra tufft i början och slutet av året men jag hoppas att min plan för 2019 ska ge ett bättre år även i den delen. Förhoppningsvis kommer även vårt yrväder Leo se till att energin fylls på och jobbiga tankar skingras.

2018 var året då himlen fick en ny superhjälte som betydde väldigt mycket för oss. Jag minns alla fina stunder tillsammans med Siri och Basti, den energin de gav varandra och kärlek trots att de inte känt varandra så länge. Livet är så orättvist och jag minns såväl dagen då jag fick beskedet om att hon lämnat oss. Vi besökte begravningen och det blev många fina, starka och ledsamma stunder tillsammans med Basti. Extra strakt blev det när han la en nalle på den lilla kistan och när vi gick ut och Basti sa ”nu är Siri en superhjälte”, så liten men så klok är min älskade son.

Året har med andra ord inneburit alla känslor man kan tänka sig och vi har lärt oss mycket av 2018 som vi kommer bära med oss oavsett om vi vill det eller inte. Nu inledde vi det nya året med disco till Alcazars sista framträdande och hoppas att 2019 kommer med mycket energi, kärlek och gemenskap med nära och kära. Redan nu vet vi att året kommer innebära två nya kusiner om allt går enligt plan vilket blir roligt och spännande att följa.

4 reaktioner på ”2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s