Låg energi

Lusten till att göra saker är låg och tålamodet inte det bästa. Jag känner igen känslorna från förra året och märker att energin jag fick från förra helgens egentid med Micke snabbt laddats ur igen. Jag märker att jag måste ta tag i detta för att ladda på med mer energi och sedan lära mig att lagra den bättre för en mer hållbar situation. Vet att jag är långt ifrån ensam om denna känslan som många småbarnsföräldrar har men är mitt ansvar att försöka ta tag i situationen för att genomföra en förändring. Tror att känslan kan blir mer påtaglig när jag inte får min tid på jobbet som jag är van vid för att fylla på med en annan slags energi som skapar balans i livet. Jag måste finna sätt att acceptera situationen vi är i nu och göra det bästa av tiden för att inte slösa energi på onödiga saker och känslor för det har jag inte riktigt råd med just nu.

Igår var vi på sjukhuset igen för att byta Bastis sond, tänk att tre veckor ändå gått så fort. Men bytena av sond tar mycket energi av både mig och Basti då han verkligen inte vill att vi ska ta bort hans plåster eller röra hans näsa. Han gråter, skriker och sparkar för att försöka komma lås. Återigen ber han mig om hjälp för att få dem att sluta. Det är verkligen jobbigt att behöva gå igenom dessa prövningar tillsammans och är energin redan låg blir det ännu tuffare.

Som tur var fick vi sedan besök av Bastis kompisar från hans förra förskola som han verkligen saknar mellan gångerna de träffas. De tre har ett särskilt band sinsemellan som är härligt att se och uppleva. Det är klart att de ibland bråkar och kivas men finns mycket kärlek och omtanke i leken. Vi är vana att bara ha Basti hemma och tycker att det då kan bli stökigt när han plockar fram alla sina saker, men med tre virvelvindar här hemma blir det något helt annat. Tycker det är skönt att Basti får leka med barn för det är något han saknar och behöver.

4 reaktioner på ”Låg energi

  1. Hej
    Hittade din blogg och är själv mamma till en flicka med en tumör. Färdigbehandlad. Kan inte låta bli att småle lite när du skriver om kortison, för vi fick också ett matmonster. Ingen annan förstår nog hur man försöker tillfredsställa dessa önskemål på maträtter😀, och sen smakar det inte alltid bra ändå osv. Jag sprang ibland iväg från avdelningen till närmsta butik och köpte grillade kycklingklubbor.

    Önskar er all lycka i eran svåra situation och att ni inte tappar orken helt men det är okej att tappa, för ni kommer att orka med det viktigaste, erat sjuka barn.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s