Julafton

En jul hemma betyder mycket när man får vara med nära och kära. Lyckan i Bastis ögon redan från morgonen då tomten lämnat Stinkfly i strumpan var underbar och värmde mitt hjärta. Han var verkligen stolt över denna lilla gubbe som jag tror att väldigt få kan förstå hur hårt han kämpat för. Så många smärta, tårar och skrik som han tryckt undan med tanken på att tomten ser honom om han inte gör det han måste men som många andra barn slipper som tur är. Att han sedan får denna gubbe och känner den där glädjen utan att bli besviken gjorde mig tårögd.

Basti hade lite svårt att förstå att tomten lämnat en hel del julklappar under granen som han var tvungen att låta vara där ett tag. Men när hans kusiner sedan kom glömde han bort paketen under granen. Det är så mysigt att se barnen tillsammans på julafton eftersom de numera kommit till en ålder då de leker väldigt bra tillsammans. När tomten sedan kom på besök blev Basti väldigt rädd och även jämnåriga kusinen medan äldre kusinen direkt såg vem som gömde sig bakom tomtekläderna men ändå inte avslöjade det för pojkarna. Basti vågade inte titta på tomten när han tog emot paketen men var ändå modig nog att gå fram till tomten. Det blev en hel del paket under dagen för vår lille hjälte men då vi spridde ut dem under väldigt många timmar hann han uppskatta leksakerna mycket mer än då det bara är en hets för att öppna nästa utan att egentligen bry sig om innehållet. Självklart ville han ha fler paket när sista var öppnat men efter ett tag lugnade han ner sig och lekte med sina Ben10 figurer. Kvällen avslutades med Leif GWs spel och Änglagård på TV.

Det här året kan jag somna med ro och värme i hjärtat. Förra årets julaftons kväll somnade jag med en klump i magen då Basti och Micke sov på sjukhuset och Basti haft så himla ont under dagen så permissionen gav mig bara skuldkänslor för att vi inte stannade kvar på sjukhuset. Är tacksam över nya minnen med en fin jul och förhoppningsvis bleknar förra årets minnen med tiden. Hoppas ni alla haft en fin jul och önskar er en god fortsättning.

2 reaktioner på ”Julafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s