Relationsvård

Igår lämnade vi Basti och Leo hemma hos mormor och morfar för att få ett dygn ensamma utan alla måsten. Få en chans att bara vara vi, inte bli avbrutna i samtalen och kunna få sova i samma säng. Sedan Basti blev sjuk har en av oss sovit med honom antingen på sjukhuset eller i hans rum medan den andra sovit i vårt sovrum vilket vi inte är vana vid tidigare eftersom Basti alltid gillat att sova i egen säng. Eftersom Basti har samma tider på dygnet som vi har får vi aldrig chansen att bara fokusera på oss utan allt fokus är på att göra Basti nöjd. Senaste veckorna har varit extra tuffa då han har ett väldigt hett humör som måste hanteras vilket gör att detta dygnet var väldigt välkommet. Det märks även på mig då jag direkt får huvudvärk när jag lämnar hemmet och släpper allt vilket visar hur spänd jag är jämt utan att egentligen märka det. Varenda gång vi har fått egentid ett dygn utanför hemmets väggar får jag huvudvärk, det är tur att en huvudvärkstablett och 30 minuters vila botat det varje gång. För mig blir det som en uppmaning till att försöka tänka på detta framöver och hitta fler stunder att släppa på spänningarna i kombination med att försöka bli bättre i vardagen på att slappna av. Det är dock svårt när Basti som sagt är vaken hela tiden och har det humöret, men hoppas det blir bättre och att han så småningom kan gå på förskolan för hans och vår skull. Det vore även fantastiskt om vi på något sätt kunde ordna så vi kom iväg några fler dagar för det ger verkligen en energi som behövs för att fortsätta denna resan märkte vi förra året när vi hade förmånen att de i vår närhet tog hand om Basti under en vecka. Detta resonemang låter kanske egoistiskt men allt handlar om familjens bästa i en tuff situation. Efter detta dygn har både jag och Micke mycket mer energi till julfirandet och kommande tid vilket vi är oerhört tacksamma över.

4 reaktioner på ”Relationsvård

  1. Det är så välbehövligt och nödvändigt för er att få denna egentid to.m oftare för att orka och nära äktenskapet även då att kunna tillmötesgå Bastis behov. Vi försöker ta barnbarnen så ofta det går.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s