Kortisonmonstret är tillbaka

”Pasta mamma! Köttfärs! Nu mamma!” Så vaknade jag igår vid 6.30 och Basti satt upp i sängen bredvid mig. Han som inte brukar äta särskilt mycket och som brukar sova till 9-10 tiden var utbytt mot kortisonmonstret på riktigt. Jag hade märkt det någon dag tidigare att kortisonet började ändra hans beteende men igår var det väldigt påtagligt. Han ville äta pasta nästan oavbrutet och hans mage var stor som en ballong. Jag satt på kvällen och iakttog honom när en efter en pastaskruv slank in i hans mun samtidigt som han ljudligt visade hur gott det var, detta är inte Bastis vanliga jag utan han är så tydligt påverkad av kortisonet vilket känns väldigt jobbigt att se och tänk hur han känner. Ovanpå detta vaknade Basti väldigt förkyld, han som nästan precis blivit bra från förra omgångens förkylning och feber. Han började frysa och tempen steg medans han sov men sjönk igen när han vaknat till vilket var skönt eftersom feber igår antagligen skulle betytt akuten då vi inte hade några nya värden. Men han har hållit sig feberfri sedan dess och idag tog vi nya värden vilket visade ett högt immunförsvar vilket är bra. Antagligen kommer de imorgon höja hans cellgifter den här veckan då hans värden var ganska höga vilket inte är bra för då kan cancercellerna få fäste igen. Det gäller att hålla värdena på en lagom nivå för att de inte ska få fäste igen samtidigt som man vill hålla dem på en nivå så han mår så bra som möjligt. Det är därför som Basti regelbundet måste ta blodprov för att ha koll på blodstatusen.

2 reaktioner på ”Kortisonmonstret är tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s