Mat och sovklocka

Först är han ”hungrig i magen” och vill ha pizza för att han såg det på plattan. Eller egentligen ville han ha gjort först men efter två skedar ville han inte ha mer utan då ville han ha pizzan. Kl 11 en torsdags förmiddag hade vi ingen pizza hemma, men kom på att jag köpte en Billys panpizza efter att vi varit i Huddinge eftersom han tyckte om det där. Han var peppad för pizza och ville titta när den tillagades i micron. Men när den väl var färdig och på bordet åt han 3-4 tuggor och sedan var han trött. Då ville han sova men kom ändå inte till ro så att han somnade. Därefter skulle vi spela spel vilket gick bra i en kvart och sedan var han hungrig och ville ha köttfärs. Vi hade både köttfärs och pasta i kylen som jag micrade men sedan var han trött igen efter några tuggor igen. Han gick och la sig i sängen och då tänkte jag passa på att slå in födelsedagspresenter eftersom Basti fyller tre år på söndag, men han somnade aldrig. Efter en halvtimme kom han upp igen och sa att han var hungrig och ville ha pasta. Då kokade jag pasta vilket han åt kanske 5-8 tuggor av innan han var trött igen. Den gången somnade han så att jag precis hann slå in alla födelsedagspresenter och julklappar vi köpt till honom och andra. För mig är det väldigt viktigt att skilja på hans födelsedag och jul genom att absolut inte använda julpapper exempelvis. Jag hade en bild när jag väntade honom om att inte sätta upp julgran och tomtar innan han fyllt år men då blir det bara en vecka kvar vilket jag tycker är lite kort med tid för julen.

När Basti vaknade efter sin tupplur ville han inte äta mer utan då lekte vi med Leo och hade det mysigt i soffan innan Micke kom hem relativt sent. Såhär kan en dag vara hemma hos oss och jag förstår att det inte är bra att inte ha mer rutiner kring Bastis mat men samtidigt är det så svårt. Han slutade äta väldigt länge och har tappat en del i vikt eller rättare sagt står han kvar vid typ samma vikt som för ett drygt år sedan men växt ungefär 5-6 cm vilket gör att han gått ner någon viktkurva och har inte mycket reserver att ta av. När han då säger att han är hungrig är det ibland svårt att stå emot och säga att han får vänta även om vi måste testa det fullt ut under en period, men det får bli efter alla helgerna.

Igår var det lucia och när Basti skulle sova vid en av gångerna hörde vi röster från gården, då hade förskolan luciatåg. Basti har aldrig fått gå ett luciatåg eller övat på sångerna, men jag hoppas att han får vara med nästa år. Förra året minns jag hur vi gick ut i korridorerna på avdelningen inför sövning med en fastande Basti för att få se det fina luciatåget. Både då och igår föll det en tår på min kind då det är ytterligare en sak som Basti missar och jag är ganska känslosam så har svårt att hålla tillbaka i vissa lägen. Blir även väldigt rörd av er som hört av er för att fråga om vi vill komma på luciatåg eller att han kan få vara med i helgen på luciatåg, de inbjudningarna betyder oerhört mycket för mig även om vi inte kan komma ❤️

2 reaktioner på ”Mat och sovklocka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s