Sista behandlingen på sjukhuset

Idag är en stor dag! Basti gör sin sista planerade behandling på sjukhuset. Vi har längtat efter den här dagen som är en viktig milstolpe i behandlingen. Det kommer framöver bli regelbundna läkarbesök och byte av sond samt blodprover och cellgifter hemma varje dag tills den 30 april 2020. Förhoppningsvis när de här sjukdomstiderna är förbi kommer han även kunna besöka förskolan oftare. Om jag har förstått det rätt så är det väldigt olika hur barnen mår under den sista underhållsfasen vissa barn är som tidigare mer eller mindre medan andra är fortsatt väldigt trötta, jag hoppas såklart att Basti ska bli pigg och orka med mer än han gjort det här året.

Dagarna bara rullar förbi här hemma och det känns inte som vi gör något även om vi nog gör mer än det känns som. Igår åt vi lunch med några av mina kollegor vilket gick väldigt bra både med hund och Basti även om Basti somnade när vi var påväg från lunchen till veterinären för vaccinering. I fredags kväll blev jag alldeles rörd då vi märkte att vi inte fick ihop måndagen med läkarbesök och möten vilket medförde att jag frågade om mina kollegor hade möjlighet att hjälpa till någon timme vilket flera hörde av sig och sa att de kunde på olika sätt. Att ha dessa människor omkring oss som hjälper till på olika sätt berör verkligen mig och värmer mitt hjärta, är oerhört tacksam för deras hjälp och engagemang.

5 reaktioner på ”Sista behandlingen på sjukhuset

  1. Helt underbart och fantastiskt när man kommit till denna punkt i sjukdomen och känna att man vunnit en stor seger, men kan oxå bli en svår period för föräldrarna som nu börjar reagera på vad man genomgått denna tiden när de spända nerverna börjar slappna av och tankarna far runt i huvudet. Prata med någon du kan lita på eller någon kunnig person. Här hemma har det blivit svårt för vår dotter som analyserar vad som gjort att Signe blivit sjuk, huset? Maten? Eller att föräldrarna gjort något fel många tankar och rädslor.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s