Pendlande i feber

Känslan av att sova i en mjuk säng under ett fluffigt täcke med vetskapen att ingen personal kommer in i rummet är obeskrivlig efter dagar på sjukhuset. Vi har varit hemma sedan i söndags med permission först innan vi var tvungna att återvända till Huddinge för provtagning och träffa en läkare. Jag tyckte att vi skulle kunna gjort det i Solna men det gick inte med tanke på ansvaret då han var inskriven på en avdelning i Huddinge.

Problemet med att vara i Huddinge fortsatte då vi skulle åka sjukresa fram och tillbaka mellan hem och sjukhuset vilket inte funkade särskilt bra. Första resan fick vi ta en egen taxi, andra gången var den bara 20 minuter sen och sista gången drygt en timme sen. Jag tycker att det är under all kritik att det får funka såhär och jag vet att vi inte är ensamma med de här upplevelserna, kanske borde vi starta ett upprop på Facebook för att sjukresor och färdtjänst ska fungera?

Bara timmar efter att vi blev utskrivna i måndags började Basti få feber som pendlade upp och ner. Vi fick ta extra prover igår som gick åt rätt håll och hade även kontakt med Bastis läkare på hans avdelning. Men igår kväll fick han över 39 graders feber och då efter ny kontakt med avdelningen skulle vi ge alvedon vilket gav honom mer energi och febern försvann några timmar innan vi vaknade strax efter 5 imorse med en liten kamin jämte mig i sängen som lät lite ansträngd då han andades. Tempen visade då 39.9 och jag ringde återigen till avdelningen som konsulterade med sin jourläkare vilken ville att vi skulle åka in till akuten. Under tiden vi plockade ihop en väska började Basti hosta så att han kräktes. Väl på akuten hade han 39.1 i temp och var väldigt lugn första timmen. Han gjorde knappt motstånd när nålen skulle sättas vilket känns ovant numera. Blodproven visar inga tecken på annat än virus och Basti blev piggare ett tag innan vi gick till röntgen för att kontrollera lungorna. De vill utesluta annat än virus på de sätt som är möjliga. Nu ligger Basti och sover samt får dropp och förhoppningsvis får vi åka hem efter de här fyra timmarna som droppet ska ges på.

När vi kom hem i söndags städade vi och julpyntade medan Micke var tvungen att åka in till stan för att jaga rätt på ett apotek med hans antibiotika. Min vision om julmys blev lite sisådär då Basti inte ville samarbeta men ändå hjälpa till. Han placerade tomtarna på helt andra ställen och lekte med dem som om de vore superhjältar. Detta blandades med att han precis när jag står på en stol för att byta gardiner behöver hjälp. Kan säga att det kändes smått kaotiskt där ett tag då vi alla även var trötta men jag ville så gärna ha det sådär fint och mysigt som ”alla andra” har det, i vart fall i sociala medier. Där är alla lugna och harmoniska tillsammans med sina barn som de bakar och pyssla med, men så var det inte hos oss. Fast alla juldekorationer, gardiner och granen är uppe så när jag väl kunde sätta mig i min soffa hemma så var det väldigt mysigt.

Mellan provtagningar och samtal till avdelningen samt att ge Basti vad han önskade har jag fixat med armbanden till AjaBajaCancer så att alla beställda armband är iväg skickade samt gjort lite uppdateringar på vår hemsida. Du har väl inte glömt att beställa armband till dig själv eller någon annan? Vi är tacksamma för allt stöd som vi får och alla som vill använda #ajabajacancer och/eller lägga upp bild i sociala medier med våra armband.

En reaktion på ”Pendlande i feber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s