Lever inte som jag lär

När Basti blev sjuk för ett drygt år sedan fann vi rutiner i sjukhuslivet, vi lärde känna personalen och lokalerna samt andra hade lätt att komma förbi på besök i Solna. Även om Basti var sjukare då än nu känns det på något sätt jobbigare nu med tiden på sjukhuset eller är det jag som förträngt hur det kändes då.

Tidigare har vi varit mer fria i vad vi kunnat göra, även om det ”bara” var att gå runt i korridorerna på avdelningen många dagar, medan nu sitter vi typ inlåsta. Vi får inte vara i korridorerna utan antingen får vi vara i rummet eller ute vilket just nu innebär regn och blåst. På ett sätt kan jag jämställa det med ett fängelse vilket är hemskt. I Solna var det även väldigt fräscht medan här är allt mycket äldre och TVn är både mycket mindre och har sämre utbud, det finns inte heller någon kontroll till TVn och hade jag varit bara några cm kortare hade jag inte kunnat nå för att stänga av eller byta kanal. Det kan låta som småsaker men i den här situationen känns det jobbigt.

Såklart vet jag att allt finns kvar när vi kommer härifrån och att Basti kommer kunna få fira jul men det är nog helheten som gör det väldigt jobbigt psykiskt. Vetskapen om att Micke och Leo inte kan komma hit vilket försvårar situationen och ytterligare en helg försvinner för oss som familj tillsammans vilket på helheten inte är en stor sak men just nu känns det fruktansvärt tungt. Det blir även svårare med praktiska saker, men allt löser sig på olika sätt.

Jag är tacksam över att flera har hört av sig och frågat om de kan göra något för oss. Trots att jag sagt till andra att man ska ta tillvara på de erbjudandena märker jag att jag inte lever som jag lär. Idag levde jag på läsk och godis innan farfaster insisterade på att köra hit med mat för hon menade att jag inte kunde leva på godis. Är väldigt tacksam över att hon kom även om jag tjatade emot till en början, visst är det galet men vill inte vara till besvär för andra då jag vet att livet är hektiskt för alla. Vill att ni alla ska veta att jag är väldigt tacksam för ert stöd och era erbjudanden även om jag är dålig på att visa det.

2 reaktioner på ”Lever inte som jag lär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s