Negativa tankar

Ligger i sängen och hör min lilla kille andas tungt i sängen bredvid. Killen som tvingas vara med om så mycket trots att han inte ens hunnit fylla tre år. Igår på akuten när han somnade en stund slog det mig hur mycket hans kropp får arbeta med allt pga cancern. Hans blodkärl på halsen var större än vanligt och jag såg hur snabbt hans hjärta jobbade vilket säkert berodde dels på febern men även på det låga Hb-värdet. 59 är väldigt lågt och det hade sjunkit från 89 på bara två dygn så det var bra på ett sätt att han fick feber och att vi åkte in till akuten igår.

Jag har svårt ibland att förstå vad han och vi tvingas gå igenom. De gånger jag stannar upp och tänker på hur livet skulle varit om han inte fått cancer blir jag både ledsen och arg för att vi inte fått möjligheten att leva ett ”vanligt liv”. Vi hade nästan 2 friska år med Basti innan livet förändrades och vi hamnade i den här mardrömmen. Jag försöker slå bort de negativa tankarna men med tröttheten efter natten och gårdagens spänningar är det mycket svårare än vanligt. Bara en sådan enkel sak som att fixa mat blir en jobbig del i det hela då vi är i Huddinge och jag är ensam med Basti eftersom Micke måste vara med Leo som vi inte kan lämna ensam, men det löser sig. Jag hoppas även att hans värden är bättre och att vi kan bli utskrivna idag men jag får försöka att inte hoppas för mycket för då blir jag säkert bara besviken.

6 reaktioner på ”Negativa tankar

 1. Beklagar! Tänder ljus och ber för honom och resten av familjen! Jag har en blogg med några dikter att läsa när livet är svårt:

  poemstoreadwhenyouaredown.blogspot.se

  (Finns både dikter på engelska och svenska)

  Sen kan jag rekommendera lite musik på samma tema:

  Två instrumentala album:

  Christopher Phillips – Piano chill: Songs of faith

  Ett barn i Guds famn (Lennart Jernestrand)

  Några sånger:

  Kom tätt intill

  Genom vargarnas land

  Gå djupare

  (text och musik: Bengt Johansson)

  Gud för dig är allting klart

  Blott en dag

  https://open.spotify.com/track/4Q8ixQyGJmdXagNpGcSLaq
  https://open.spotify.com/track/051oRCsFXF6u3VPq1ri1hW
  https://open.spotify.com/track/0gI1wucmc2djSV3e25LqCd
  https://open.spotify.com/track/6Xz1aikik2Qy81JXxpHvNB

  Samt musik av Michael Johnson (däribland ”Han går aldrig förbi dig).

  Jag har sett all musik på Spotify och Youtube förutom ”Blott en dag” och ”Gud för dig är allting klart”, vilka jag endast sett på Youtube. Det kan finnas på Spotify också (kan inte kolla då jag saknar eget Spotifyt-konto).

  Allt gott!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s