Ork

Jag är trött, vill sova. Det är väldigt vanligt förekommande ord här hemma just nu. Med ett lågt Hb vilket påverkar orken och låga trombocyter som ger blåmärken på hela kroppen i kombination med en förkylning idag ger inte min hjälte mycket energi.

Han vill inte gå ut om han inte får sova i vagnen och han vill inte leka. Lagom till att vi hinner ta fram något vill han sova igen. Men jag märker ändå hur glädjen från Leo ger lite energi emellanåt. När jag är i köket hör jag hur Basti försöker lära Leo att sitta och sedan leker han med honom. Han har redan lärt sig att för att få Leos uppmärksamhet behöver han ha en grövre röst än vad han har i vanliga fall. När jag ser och hör dem tillsammans blir jag ännu mer säker på att det var rätt beslut att skaffa en liten hund, jag hoppas det fortsätter så.

På tal om energi var vi igår på ett fik efter att Basti tagit blodprover, efter knappt 30 minuter ville Basti sova. Han hade varit vaken i knappt fyra timmar när han sedan somnade på soffan på fiket och sov där i drygt två timmar helt ostörd av folket runt honom. Det är väldigt skönt att han kan somna oavsett vart vi är men samtidigt gör det ont i mammahjärtat att han inte orkar mer just nu. Jag vill inget hellre än att han ska få leka med kompisar och ha energi som de flesta jämnåriga barn har. Nu har han lite energi men den orken han har så blir det ändå endel treårstrots. Bästa kombinationen av trötthet och trots vilket gör att även min ork påverkas. Jag märker att min energinivå är relativt låg just nu och när jag försöker göra vissa saker kommer Basti just då och vill hitta på saker vilket gör att vi är väldigt ineffektiva här hemma just nu.

En reaktion på ”Ork

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s