Vardagen

Jag får upp minnen på Facebook om tiden för ett år sedan och det känns nästan overkligt att vi varit med om allt som jag läser om. Hur vi var på sjukhuset och pumpade i Basti cellgifter för att se hur svag han blev. Hur vi var tvungna att växelvis åka hem själva till den mörka lägenheten medan de andra var kvar på sjukhuset. Det var en fruktansvärd tid som när jag blir påmind om det minns väldigt väl och då är jag tacksam för att Basti mår mycket bättre idag även om han inte har samma ork som en frisk treåring och fortfarande tvingas göra saker som man önskade han slapp. Men han går igen och springer även om man märker att hans rörelser inte är som tidigare så jobbar vi på att det ska bli bättre med tiden.

Är tacksam över att livet börjar bli bättre även om vi inte vet hur han mår under resten av behandlingen så kommer det förhoppningsvis bli ännu bättre nu när underhållsfas 2, den sista fasen på 1 år och 4 månader, inleds vid årsskiftet.

Detta år har inneburit många förändringar för oss och jag hoppas att det är till det bättre på flera sätt. Om inte Basti blivit sjuk skulle vi exempelvis inte haft möjligheten att skaffa en hund då livet snurrade på vilket gjorde att det inte fanns tid att vara ledig under tiden med valp. Jag hade inte fått lära mig nya saker och utvecklas vilket jag gör med AjaBajaCancer hela tiden. Arbetet med att bilda en förening och alla praktiska saker innebär att jag måste läsa på i olika frågor, göra saker praktiskt och försöka nyttja mina kontakter på ett bra sätt. Jag hoppas inte att ni jag hör av mig till tar illa upp men jag tänker att det är bättre att fråga och få ett nej än att andra inte får möjligheten att hjälpa till om man skulle vilja.

Nu ska jag bara få lite snurr på allt också med lite matrutiner och en mer aktiv vardag för oss här hemma där jag hoppas vi kan vara lite mer sociala. Även om jag bara varit hemma några veckor märker jag redan hur osocial jag är vilket jag inte mår bra av. Men det är ganska bekvämt att gå runt hemma med myskläder, osminkad och utan planer så det gäller att bryta denna vardag till inslag där det händer lite roliga saker.

En reaktion på ”Vardagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s