Lång dag

Nu droppar cellgifterna äntligen för sista gången med den gula medicinen metotrexat. Medicinen var försenad igår då Basti var redo för att starta vid 13.30 men det blev istället 16.35, minuterna är viktiga för den här medicinen som ska droppa in på 24 timmar. Jag vet inte varför medicinen var försenad men fick höra om neddragningar hos dem som blanda medicinen men hoppas verkligen inte man gjort neddragningar som får effekten att patienterna blir lidande. I vårt fall innebär det antagligen att vi kan åka hem på lördag förmiddag i alla fall men allt förskjuts så det blir beroende på hur snabbt han utsöndrar.

Torsdagarna är nog de tråkigaste dagarna här på avdelningen när han har cellgifter för då får vi inte gå till lekterapin och utan besök blir dagarna ofta väldigt långa. Jag hoppas dock att clownerna kommer på förmiddagen och kanske pysselbyrån på eftermiddagen så det kunde varit ännu värre. Imorgon får han besöka lekterapin och han har ingen kort slang vilket är väldigt skönt.

Eftersom Basti har lite tokiga matvanor och tappat 0,5 kg i vikt på 1,5 vecka ska förhoppningsvis dietisten även komma förbi för att lägga upp en plan på hur vi kan öka hans vilja att äta och inte bara småäta chips, men inte ens chips och annat är så himla lockande nu heller. Denna ständiga fråga med mat tycker jag är jobbig men tror inte det är någon större fara.

2 reaktioner på ”Lång dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s