Grått väder

Jag minns lättnaden och glädjen jag kände då jag gick ut i den gråa novemberkvällen och regnet duggade lätt från olika håll då det blåste. Luften var så lätt och frisk. Jag möttes av människor som hade huvorna uppdragna på jackorna och såg nedstämda ut. När jag utbrister ”vad skönt det är” märker jag hur min svåger och svägerska tittar på mig som om jag blivit galen. Men efter veckor på sjukhuset utan att jag gått ut och att jag nu fick ta med Basti en kort stund var verkligen underbart och sådan befrielse. Jag tänkte att jag aldrig skulle glömma den känslan och verkligen uppskatta tiden sedan när jag skulle kunna gå ut med Basti oavsett tid och väder.

När Basti idag satt i soffan och helt plötsligt började säga att han ville gå ut för att åka vagn och jag såg hur det var grått och regnade lite ville jag bara ligga kvar i soffan. Då Basti var väldigt bestämd om att gå ut var det bara att ta på oss ordentliga kläder och regnskyddet på vagnen. Jag märkte hur jag var lite småsur och mitt tålamod fanns nästan inte där. Jag la ut ett inlägg på Instagram där jag tyckte lite synd om mig själv. Efter jag publicerade det vände allt, minnet från dagen jag beskrev ovan kom till mig och jag märkte hur mitt humör vände samt att jag började känna en tacksamhet över att jag kunde gå där med Basti nu när han ville det. Tänk vilken lyx det är som jag nästan glömt bort trots att det inte gått så lång tid sedan det inte var en självklarhet och trots att vi nästa vecka inte kommer kunna gå ut med Basti när han vill eftersom han då återigen är uppkopplad med dropp och mediciner. Nu med detta minne närmare tillhands kommer det förhoppningsvis kännas mycket lättare nästa gång Basti vill ut oavsett väder.

2 reaktioner på ”Grått väder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s