Omtanke

”Mamma, här är Vargis.” Basti tar sin älskade snuttetrasa och ger till mig när vi ska sova. Han lägger den vid mitt ansiktet där han själv brukar ha den och säger ”sov gott, älskar dig mamma och älskar pappa”. När han sedan märker att jag vänder mig ifrån Vargis frågar han ”mamma, behöver du inte Vargis?”. När jag tackar för att han gett den till mig men att jag inte behöver Vargis tar han tillbaka honom vänder på sig och säger ”natt natt”.

Jag blir varm i hjärtat när han visar sin omtanke och kärlek till mig. Han är oftast väldigt mysig och kärleksfull även om treårstrotset ibland tar överhanden, men det är väl precis så det ska vara.

Igår var vi på sjukhuset och lämnade prover på förmiddagen. Basti skötte sig galant förutom att han hade svårt att sitta stilla i väntrummet utan ville springa fram och tillbaka hela tiden. När jag upplyste honom om att han måste sitta stilla och att jag bestämmer det fick jag svaret att Basti bestämmer. Brukar få höra att det inte är så konstigt att Basti vill bestämma med tanke på hans föräldrar, men nu fick han allt sitta still i mitt knä tills det var hans tur så jag visade att han inte bestämmer.

På sjukhuset träffade vi en annan familj och deras dotter som är lite yngre än Basti men som vi träffat ofta på avdelningen. De sprang runt där i den lilla butiken och Basti var ganska snabb på att försöka bestämma över henne och hämtade henne mm. Det är ändå så skönt att se hur dessa två superhjältar sprang runt och busade med varandra och jagade varandra utan droppställningar och med en helt annan energi än första gångerna de träffades.

Efter bus med farmor som Basti längtat efter blev det att titta på Sofias änglar där grundarna till Ellas hjältar var med. Det var så fint att se allt de fick och framförallt att de även bjudit dit några av familjerna de hjälpt för att visa vilken skillnad de gör för andra trots sin egna situation. Vi har haft förmånen att träffa dem vid två tillfällen vilket varit väldigt givande och mysigt. Är tacksam för den relation vi byggt upp och är bara tråkigt att de bor så långt ifrån oss.

2 reaktioner på ”Omtanke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s