Minns dagar för ett år sedan

För ett år sedan var jag hemma med Basti från förskolan eftersom han hade haft feber på måndagen och förskolan hade efter min fråga noterat att han sov mycket mer än sina kompisar och åt mycket sämre än han brukade göra. Jag ringde till barnläkarmottagningen vid Karlaplan för att boka en läkartid för en kontroll, visste inte om jag var nojig eller om jag hade fog för min känsla av att något var fel. Hade ingen att jämföra med men ringde och berättade att Basti hade feber men att det egentligen inte var därför jag ringde utan för att han ofta hade feberdagar, var trött och åt mindre enligt förskolan. Han var oftast dyngsur efter han sovit och jag upplevde att hans energi tog slut väldigt snabbt. Sköterskan ifrågasatte inget jag sa utan bokade in en tid två dagar senare, på min födelsedag.

Jag minns dessa dagar förra året som om de var igår samtidigt som det känns som det var en evighet sedan. Jag minns detaljer i samtal och känslorna jag hade. En oro för att min magkänsla skulle vara rätt men samtidigt en stolthet över att jag bokade en läkartid trots min telefonskräck och rädsla för att de skulle tycka att jag var löjlig som tog upp deras tid för något så basalt som feber och en känsla. Visst är det märkligt att vissa dagar, händelser och saker minns man så väl medan annat som hände för bara några timmar sedan är som bortblåst i minnet.

Jag vet att även om jag inte ringt den dagen hade vi förr eller senare hamnat på akuten för det är så sjukdomsförloppet blir med leukemi. Jag vet att det inte spelar någon roll för resultatet av behandlingen att jag inte ringde några veckor eller en månad tidigare då jag lyfte frågan om leukemi med min svärmor med anledning av blåmärkena på Bastis rumpa. Jag vet allt detta men ändå kan jag få lite skuldkänslor ibland för att jag inte ringde tidigare för Basti var väldigt sjuk och av egoistiska skäl för att nu kommer min födelsedag för alltid förknippas med årsdagen för Bastis cancer.

2 reaktioner på ”Minns dagar för ett år sedan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s