Fokus

– Gillar du mamma?

– Mm, lite.. Gillar pappa mycket, svarar den söta pojken i sängen jämte mig.

På ett sätt känns det konstigt att han säger så, men det är så det är just nu och jag är samtidigt väldigt tacksam över den relation som Basti har med sin pappa. De umgås nästan dygnet runt medan jag jobbar och varit iväg senaste tiden på olika saker även efter jobbet. Det är Micke som är huvudpersonen i Bastis liv just nu och jag vet sedan tidigare att han inte riktigt har förmågan att dela sin uppmärksam utan det är en av oss som gäller för att sedan växla. Med tanke på hur det sett ut tidigare är jag ganska övertygad om att efter några dagar hemma med mig kommer Bastis fokus förändras för då kommer det vara han och jag som spenderar all tid tillsammans. Vet inte om detta är ett vanligt sätt för barn att ha en förälder i fokus så starkt men för Basti blir det väldigt påtagligt då han är hemma med en av oss åtgången förutom på kvällar och helger.

Nu närmar sig min födelsedag med stormsteg, dagen då vårt liv förändrades för alltid då det nu även är en årsdag för Bastis cancer. Tänk att det gått ett helt år av hans behandling, det känns overkligt samtidigt som det känns jobbigt att veta att vi har 1,5 år kvar i den här bubblan innan vi ska försöka hitta tillbaka till en cancerfri vardag. Frågan är om livet kommer bli som tidigare eller kommer oron för återfall ständigt vara närvarande? Till min födelsedag och Bastis årsdag har jag startat en insamling till förmån för AjaBajaCancer, du hittar den här. Har du möjlighet är jag väldigt tacksam för alla bidrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s