Bästa kompisar

Glädjen och skratten. Glittrande ögon och energi. Tänk vad lek med kompisarna från hans tidigare förskola gav honom. Han lyste upp som en sol och inte vid något tillfälle klagade han på trötthet utan orkade leka i 2,5 timmar med sina bästa kompisar. Trots att dessa tre barn bara är 3 år leker de med varandra på riktigt tillsammans. De håller varandra i handen, skjutsar varandra över gården, åker rutchkana tillsammans och bara är barn. Detta visar hur viktigt det är för Basti med sina kompisar och att få leka med de han känner sedan tidigare för då tar det inte en massa energi med alla nya intryck utan energin blir samlad till ett ställe. Dessa stunder ger Basti energi men även mig då det är fantastiskt att se honom får vara barn precis som alla andra.

När Basti är med sina kompisar märker man att han rent fysiskt inte alltid hänger med utan att vi behöver lyfta honom där kompisarna klarar sig själva. Däremot är Basti väldigt utvecklad mentalt för sin ålder då han beskriver känslor och annat på ett väldigt bra sätt. Är egentligen inte så konstigt att det blir så med tanke på hur mycket han fått lära om då han inte gick på flera månader men umgås nästan bara med vuxna och vi umgås naturligtvis på ett annat sätt än barn.

Nu får Basti även vara hemma ännu mer med oss då det går vattkoppor på förskolan.

3 reaktioner på ”Bästa kompisar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s