Positivt år?

Basti sitter på min mage och leker polis som ska fånga tjuvar. Han har sin polispyjamas på sig och anropa kollegorna genom radion, ibland önskade jag att min fantasi var lika bra eftersom livet skulle bli lite mer spännande då. Samtidigt när Basti sedan lägger sig ner för att krama om mig inser jag att vårt liv senaste året varit lite väl ”spännande” och att det är väldigt mysigt med trygghet. Är väldigt tacksam för allt vi har tillsammans även om det i stunden kan kännas lite småtråkigt.

I ett samtal med en kollega på lunchen insåg jag att allt vi har varit med om detta året har inte bara varit dåligt utan gett oss nya möjligheter och relationer. Det är väldigt lätt att i tanken fastna på allt det negativa med cancern och det är klart att inget barn eller familj ska behöva gå igenom det, men ändå är det givande att se vad detta år fört med sig som vi annars inte hade fått göra. Om Basti varit frisk skulle detta året antagligen ha rullat på med jobb och den ständiga pressen på att inte hinna med allt som ska göras förutom hämtning och lämning av barn i vardagen. Känslan av otillräcklighet såväl på jobb som med familj och vänner skulle ständigt vara närvarande.

Det här året har jag fått förmånen att kunna förutom att jobba mindre hunnit träffa både nya och gamla vänner, umgås med Basti och Micke, startat AjaBajaCancer, börjat med yoga och funnit vad jag prioriterar i livet samt kunnat sätta mer gränser för att spara på energi samt lagra energi för att orka med. Jag har utvecklats på väldigt många sätt och byggt många starka relationer genom allt vi tvingats vara med om. Lyfter man det senaste året ur denna vinkeln har året varit positivt på många sätt, men hade önskat jag fått dessa lärdomar på annat sätt. För trots allt har detta år inneburit mycket smärta och lidande för min älskade son som betyder allt för mig. Han har lång tid kvar på sin behandling men tillsammans ska vi försöka göra det så bra som möjligt för honom och oss alla tillsammans. ❤️

2 reaktioner på ”Positivt år?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s