Saknad

Jag saknar mina killar även om jag bara varit borta ett dygn och schemat är fullspäckat med roliga saker så tiden flyger iväg. Tror det är nyttigt att sakna ibland för att verkligen uppskatta det jag har. Det har dock återigen slagit mig vilka förutfattade meningar många har kring könsroller. När jag ska åka iväg ett par dagar från Basti får jag ofta frågan om vart Basti ska vara och om Micke ska ha honom ”ska han vara själv?” blir ofta följdfrågan. Medan när Micke åker iväg på samma sätt är det inte de som undrar vem som ska vara med Basti och om jag ska vara själv med honom. Jag hör från min omgivning att det ofta är så även för dem så det verkar inte vara något unikt för vår familj. Nu när jag har jobbat är det trots allt Micke som är med Basti hela dagarna och oftast är det han som lagat mat, handlar mm i vår familj så varför skulle inte han klara av honom själv? Nu hade Basti behandling igår och började äta kortison vilket kanske gör situationen annorlunda, men de har flera som hjälper till även om jag vet att han skulle klara det bra även ensam.

Nu vid frukost satt jag och berättade för en kollega om Micke och hur han strök mina blusar innan vi åkte samt lagade fisksoppa till mig i tisdags. Med kollegans kommentar och min egna känsla insåg jag att jag haft väldig tur som träffade Micke. Han är väldigt omtänksam och tar hand om mig och Basti när vi behöver det. Även om jag ibland kan irritera mig på saker och att jag oftast städar mm så om man kollar på helheten gör vi ungefär lika mycket och Micke är en fantastisk pappa till Basti även om det innebär att jag oftast är den som har koll på saker och ting. Jag tror att vi i relationer ibland även tar olika roller vilket faller sig naturligt, jag har mer koll medan Micke är den spontana.

Igår när vi skulle åka fick jag även höra från en kollega ”är du alltid så här lugn” efter att vi inte hittat parkeringen först vilket gjorde att vi hade lite mindre marginal till incheckningen. Mitt lugn i sådana situationer och andra har blivit betydligt bättre sedan jag träffade Micke för hans inställning är att allt löser sig och jag har blivit bevisad att det faktiskt gör det så det mesta går att lösa det gäller bara att försöka ta det med ett lugn för annars kan man missa olika lösningar i svåra situationer.

I Wien körde vi konferens igår men hann även med en speedsightseeing för att dokumentera olika sevärdheter genom att lära oss deras tunnelbanesystem. Sedan efter en god middag promenerade vi hem i ett ljummet Wien och passerade många fina byggnader. Jag hoppas att det blir en intressant dag med många olika studiebesök på programmet.

2 reaktioner på ”Saknad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s