Sonden är tillbaka

”Sluta mamma”, ”inte mera”, ”inte roligt” det är orden jag måste hantera medan jag sitter på britsen i behandlingsrummet när sonden ska sättas tillbaka. Sköterskorna berömmer Basti genom att säga att han ör duktig och modig men trots situationen klämmer han fram ”inte duktig” ”inte modig”. På fjärde försöket lyckas de få sonden på plats. Innan dess hade försöken stoppats av att Basti hade så mycket slem som gjorde att sonden inte fungerade och han började kräkas upp slemmet som var blandat med lite blod. Att vara i dessa situationer är fruktansvärda men måste genomgås oavsett hur Basti agerar eftersom annars har vi en kamp varje dag då cellgifterna ska ges på kvällen vilket kändes som ett övergrepp när vi försökte i helgen.

Efter att sonden var på plats fortsatte Basti att besväras av slem i halsen, han dreglade som ett litet barn som håller på att få tänder så hela tröjan blev blöt. Trots detta åkte vi till Naturhistoriska museumet efter sjukhuset och där gick Basti runt bland dinousarierna och hittade dem på skärmarna så att farfaster kunde läsa för honom. Det är väldigt mysigt att se hans intresse och koncentrationsförmåga trots att han inte ens är tre år.

Basti fortsatte och dregla hela tiden på museumet och kändes trött på ett sätt som han inte brukar varför jag tog tempen som visade 38,5 grad. Det var bara att ringa avdelningen, men tack vare att hans neutrofila (immunförsvaret) var bra i onsdags fick vi avvakta med att åka in för att se hur febern utvecklade sig. Efter en timme var tempen ner på 37,8 så vi slapp att åka till akuten även den här gången. Nu hoppas vi febern håller sig borta och att Basti mår bättre idag, men vi vilar upp oss hemma och hoppar över förskolan idag. Förhoppningsvis kan han gå igen på måndag och tisdag innan nästa veckas behandling med vincristin och kortison då han kommer få vara hemma några dagar.

4 reaktioner på ”Sonden är tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s