Bra föredöme

Efter gårdagens blodprov på sjukhuset som visade att värdena var bättre laddade vi upp för en kväll på Hovet. Vi blev bjudna på matchen som en del av samarbetet mellan AIK hockey och Barncancerfonden Stockholm Gotland. Det känns alltid lite speciellt att få gå in VIP och att det var någon som mötte upp oss för att visa oss till våra platser nere vid plexit. Det kändes nästan som när jag var yngre och bodde hemma då vi gick på KRIFs matcher där man kan stå så nära isen.

Innan matchen var vi på VIP avdelningen och köpte popcorn till Basti som var laddad. Vi försökte visa honom vem Jesper var där nere på isen medan de värmde upp, men det var svårt för honom att förstå även om det verkade redan då som att han förstod att det var han som var hemma hos oss och lekte med superhjältarna.

Inledningen när spelarna skulle komma ut ur Borgen med rök och eld tyckte Basti var spännande. Även inledningen av matchen då det smällde i plexit och spelarna var så nära, nästan som hans superhjältar som han tittar på. Men efter ett tag blev matchen inte så intressant längre men då kom en av ordningsvakterna med två pixiböcker som gjorde allt mycket bättre, Basti låg ner i Mickes knä som läste sagorna som blandades med referat från matchen. När de var lästa fick Basti en puck vilket visade sig vara väldigt uppskattat, trots att han inte är så gammal. Men självklart ville han spela själv när han fick pucken och hade svårt att förstå att han skulle vänta tills vi kom hem. När vi förklarade att man måste ha klubbor för att spela och visade de ute på isen så förstod han att då han inte hade några klubbor på matchen fick han vänta.

Därefter blev det mycket tittande på film för Bastis del men då kunde vi koncentrera oss på matchen istället som blev väldigt spännande då SSK hämtade upp ett underläge. Basti vilade sig även i form för att orka träffa Jesper efter matchen.

Efter matchen väntade vi på att spelarna skulle komma ut och Basti fick även kolla lite närmare på ismaskinen. Jag var osäker på om Basti skulle känna igen sin kompis men det gjorde han. De andra spelarna passerade utan att Basti var intresserad men när Jesper kom blev han glad, såklart kan det även bero på att han stannade till hos oss, men Basti blev inte alls blyg som han brukar vid nya personer. Kepsen han fått blev signerad och därefter blev det en rundtur i omklädningsrummet där höjdpunkten kanske var att Basti fick en apelsinbit. Det är inte alltid det man själv tror ska vara det roligaste som är det men att vi fick denna möjlighet med anledning av AIK hockeys fina och viktiga samarbete med Barncancerfonden Stockholm Gotland är oerhört värdefullt. Även att de flera gånger under matchen marknadsför sin insamling till Barncancerfonden är väldigt bra intiativ som jag hoppas fler idrottsföreningar tar efter. Även om jag inte håller på AIK kan detta vara ett sätt för dem att värva en trogen supporter då Basti redan vid blöjbytet hemma efter matchen pratade om hur han skulle åka skridskor och spela hockey, något han inte gjort utan denna upplevelse. Så trots Bastis ringa ålder tror jag att han får ut något bra av detta samarbete och sin AIK-kompis.

3 reaktioner på ”Bra föredöme

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s