Tacksamhet

Återigen slogs jag av vilken tur vi haft som omges av många vänliga själar som hjälper oss på olika sätt. I måndags fick vi ett stort paket att hämta ut på posten som innehöll flera presenter till Basti från en fd kollega till mig och hennes barnbarn. Varken barnen eller min fina vän som blev som en extra mamma för oss yngre medarbetare har ännu träffat Basti men ändock pratar de om honom och vår resa. Jag blir alldeles rörd över denna omtanken från dessa barn då de regelbundet undrar hur Basti mår. Mina tårar kom fram då jag läste brevet som fanns med presenterna, all den kärleken som jag kände i de orden är svåra att hantera ibland men betyder så mycket.

Idag träffade jag även vännen som genomförde en insamling till oss för att få en tvättmaskin. Återigen fick jag rysningar när hon berättade om hennes drivkraft och hur folk slöt upp kring denna sak. Det är väldigt stort för mig och svårt att förstå att flera som inte ens känner oss deltog i den här insamlingen. Jag är imponerad och framförallt väldigt tacksam att hon vågade ta tag i den här saken och hjälpa oss trots att vi inte hade en nära relation. Många i vår närhet har försvunnit under resans gång sedan Basti blev sjuk och jag förstår det som jag tidigare skrivit då allas vardag är fullspäckad. Det kan även vara svårt när man är nära en familj som drabbas av barncancer att veta vad man ska göra för att hjälpa och stötta. Många gånger räcker det att man hör av sig på något sätt för att visa att man finns där medan i vissa skeden är det otroligt hjälpsamt och uppskattat med praktisk hjälp av olika slag. Ensamheten som kan uppstå då man får ett sjukt barn och ens naturliga vardag där man har en roll och betydelse rycks undan är ofta väldigt jobbig att hantera. Det är därför det är så viktigt att fortsätta höra av sig och bjuda in till olika engagemang även om familjen kanske inte har möjlighet eller ork att delta. Kan inte med ord beskriva min tacksamhet till er alla som finns där för oss på olika sätt och som hör av er ❤️

2 reaktioner på ”Tacksamhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s