Cancer

Inleder dagen med att titta på Alexia som medverkade i Aftonbladets nyhetsmorgon för att berätta om sin dotter Corinne som kommer vara med i Barncancergalan ikväll. Corinne blev sjuk strax efter Basti. Jag minns fortfarande när Basti efter flera veckor ville gå ut från rummet och var sugen på ost då hörde Alexia det och kom med flera olika sorters ost som de hade i kylskåpet. Oavsett vem man är och vart vi kommer ifrån spelar ingen roll på avdelningen för där hjälper alla varandra med olika frågor.

Direkt efter det inslaget var Malin och en vän på Nyhetsmorgon för att berätta om deras vänskap de fått genom cancern. Malin träffade jag och Basti i somras, det är verkligen så fint att finna andra och kunna prata med dem om väldigt personliga saker.

Efter denna start på dagen gick jag och Basti till förskolan. Det var första gången vi var ute vilket gick ganska bra förutom några kortare stunder då han blev trött och ville sitta i knät för att sova, men han blundande bara ett par minuter. Det var pasta till lunchen så Basti åt väldigt bra men blev sedan väldigt trött. När vi kom hem somnade han väldigt snabbt och under den tiden bestämde jag mig för att titta på kanal 5 dokumentär om Alexander Falk.

Alexander gick bort i cancer 18 år gammal och man fick följa hans resa. Jag satt i soffan och grät för fullt. Det var så många minnen som kom tillbaka även om Basti aldrig varit så dålig men även Siri var i mina tankar. Jag minns hur vi, när Basti var som sämst, hade en klubba som vi blötte i vatten och tog på hans små men väldigt torra läppar. Hur han bara låg där förutom när smärtlindringen släppte då han bara skrek av smärta med panik i rösten. Det var fruktansvärt men något vi klarade av och jag har aldrig tänkt tanken att det inte skulle gå bra. Basti är en kämpe som ska klara av den här behandlingen och han ska inte få ett återfall av denna förfärliga sjukdom.

Dagen kommer avslutas med att titta på Barncancergalan på kanal 5. Hade Basti inte mått dåligt en av de dagarna skulle han varit med och fotograferats för Barncancerfonden. Trots allt vi varit med om känns det inte som vår familj är drabbad av cancer många gånger, men antar att det bara är en förnekelse av mig. Här nere kommer lite bilder som en tillbakablick från tiden med cancer, från första dagen på sjukhuset, första sövningen, första gången med sond då jag hade svårt att titta på mitt egna barn, till julen på sjukhuset och fortsatta resan.

4 reaktioner på ”Cancer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s