Perspektiv

Nu är det inget på utsidan som skiljer honom från ett friskt barn. Skulle någon som vi tidigare aldrig träffat möta oss skulle de inte kunna se vilket år vi har bakom oss.

För exakt ett år sedan var vi på badhuset och gjorde upp planer för året med regelbundna badhusbesök tillsammans med kusinerna på lördagarna och gymnastik på söndagarna. Det vi då inte visste var att Bastis kropp redan var full av elaka cancerceller. Livet blev med andra ord inte alls som vi planerade för ett år sedan, men det kan ingen främling se vid ett första möte.

Ärren och porten på bröstet skvallra om att något hänt men ingen vet hur djupa ärr detta år satt på insidan hos vår familj och än är det inte slut. Detta får mig att tänka på hur mycket som finns på insidan hos alla vi möter som vi inte har en aning om. Det kan vara sjukdomar, dåliga relationer, våld, hot, en känsla av att inte passa in i den värld vi lever i av olika anledningar eller något annat som påverkar den personens liv. Inget av det syns på utsidan men påverkar livet väldigt mycket.

När jag träffar andra människor är det väldigt lätt att utgå från det välvårdade och glada yttre som möter mig men hur ofta pratar vi om insidan vilket gör att vi utvecklas och kan finnas där för varandra på ett bra sätt? Även bilder i sociala medier och ytliga samtal med bekanta om livet kan ge sken av ett väldigt bra liv, men även det kan vara en fasad. Det är ganska enkelt att se hur jag själv har det utan att ”orka” eller ha tid för de djupare samtalen med andra, men det viktigaste i allt detta är nog ändå att inte döma någon pga det yttre. Jag kanske är ensam om att ha de här upplevelserna om den värld vi lever i, men då kanske detta kan ge lite perspektiv.

3 reaktioner på ”Perspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s